<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5-dagars skidsafari: Dag 1

Upplagt av den 2021-feb-24 16:13:36

skidsafari1

Bilden ovanför: Det skönaste 5-dagars skidsafarigänget!

Klockan ringde 06.30 imorse.

För idag har börjar 5-dagars skidsafari! Och därför gäller det att vara ute i god tid - för under skidsafari handlar det om att åka så mycket skidor som möjligt!

Så, jag gick upp och tog på mig min väska som jag hade packat kvällen innan (vi övernattar ju på olika ställen varje natt). Det som fick komma med var bland annat ett extra set underställ, strumpor och en liten nesecsär.

Klockan lite över 8 tog vi i gemensam trupp (vi är totalt 14 stycken inkl. 2 guider på skidsafarin) skidbussen mot Alba Ciampac för att åka skidor i Pozza/Vigo.

Vi var först på plats och när vi hörde startskottet så var vi med den första liften upp!

Perfekta och orörda preparerade pister mötte oss när vi kom upp. Och det kunde märkas på stämningen att alla bara ville iväg och göra de första stora carvingsvängarna i den randiga snön. 

Efter några sköna åk i Pozza/Vigo tog vi en taxi vidare till Latemar Skidcenter - just för att utforska skidområdet: Latemar, Pampeago och Obereggen.

skidsafari2

Efter några enkla åk så smög sig dimman på oss, och det är speciellt i dessa tillfällen som det verkligen är skönt att ha en guide som känner området även fast sikten är begränsad. 

Men, vi bestämde oss ändå för att det var tid till lunch. Man blir ju trots allt hungrig av att åka skidor.

Så, vi tog närmsta bergshytta för att fylla på med ny energi, och till vår lycka så kom solen fram och då var det dags att bege sig ut igen för ännu mera skidåkning!

När klockan blev 16.30 tog vi bussen från Latemar till Bellamonte/Lusia till vårt hotell, Hotel Canada, som är vårt första boende på denna 5-dagars skidsafari.

Jag har precis varit på hotellets spa och mjukat upp musklerna i bastun och i poolen. Men nu sitter jag på sängen på hotellrummet och vilar mina ben och fötter. För det förtjänar dem!

Men nu ska jag tillbaka till gänget, för nu serveras det middag!

Vi hörs!

Life is better on the Slopes…

/Denise

Följ med dag för dag på 5-dagars skidsafari i Canazei.

Skidsafari: Dag 2

Skidsafari: Dag 3

Skidsafari: Dag 4

Skidsafari: Dag 5

 

>> Boka din plats på 5-dagars skidsafari.

Kategorier: Adventure