<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Österrikes familjevänligaste destinationer

Upplagt av den 2021-feb-24 16:06:21

Som vi tidigare nämnt så förknippar många Alperna med branta backar, högljutt nattliv och ouppnåelig lyx. Men det finns också alternativ som passar hela familjen - stora som små.

Vi har tidigare gjort en kort översikt över Italiens mest familjevänliga skidorter och denna gång så är det Österrikes tur!

Så, ska du på skidsemester med familjen? Här är Österrikes bästa bud:

 

Wagrain

Wagrain är verkligen toppen för barnfamiljer, för skidområdet och byn är uppbyggd på tanken att det ska sätta hela familjen i centrum - speciellt de yngsta skidåkarna.

Vi brukar därför alltid rekommendera Wagrain till dig som reser med mindre barn. Dels för att det är en kort transfer, finns skidåkning för alla och att byn är lugn och mysig.

I Wagrain finns det också en fantastisk skidskola med skandinaviska instruktörer. Skidskolan erbjuder också barnpassning för de minsta och lekar och utmaningar för de lite äldre. På så sätt får hela familjen ut så mycket som möjligt av skidåkningen i Wagrain!

Missa inte:
Ett besök på vattenlandet Wasserwelt för en rolig upplevelse utanför pisterna. Här finns det stora poolområden, rutschkanor för barnen och olika bastuavdelningar för de vuxna som behöver värma upp spända muskler.

Läs mer om Wagrain. 

Wagrainfamilj

 

Zell am See

Zell am See har ett fantastiskt skidområde med skidåkning för alla och passar därför barnfamiljer med lite äldre barn.

Speciellt Schmittenhöhe, även kallat "familjeberget" passar så som namnet antyder familjer! För här finns det massa fina blåa nybörjar- och barnvänliga pister.

Zell am See är en vacker by, som ligger precis vid sjön Plettsaukopf. Byn är full av liv och känns som "en riktig" by om man jämför med många andra alporter. Men samtidigt är byn också lugn och väldigt mysig.

Dessutom är det en kort transfer från flygplatsen till Zell am See!

Läs mer om Zell am See.

ZASfamiljer

 

Saalbach 

Saalbach erbjuder på varierad skidåkning och är en favorit bland familjer med äldre barn som klarar sig själva på pisten. Orten är liten och därför har du närhet till allt, samtidigt är skidområdet stort.

Skidområdet består av 270 km sammanhängande pist, vilket gör det enkelt och roligt att utforska skidområdet. Vilket kan vara perfekt om det är första gången barnen ska på skidsemester till Alperna.

Efter en lång skiddag kan familjen strosa igenom Saalbach by som är charmerande och fylld av mysiga restauranger och butiker.

Visste du att…
Saalbach har hela 4 fun parks?! Perfekt för ungdomarna som behöver leka av sig.

Läs mer om Saalbach.

SAAfamilj

 

Bad Gastein

Bad Gastein sträcker sig över hela fem skidområden som bjuder på utmaningar för alla skidåkare oavsett nivå. Därför passar också Bad Gastein till familjen med äldre barn som åkt skidor tidigare.

Skidområdet bjuder på allt från skidåkning för de allra minsta med transportband till avancerad skidåkning i Bad Hofgastein - det finns alltså lite av det hela! Söker du efter mysiga skogspister så är det Dorfgastein du ska till, vilket är ett bra val för familjer och nybörjare.

Utöver skidåkning för alla, så har också Bad Gastein by aktiviteter för hela familjen. Ta en shoppingrunda bland de många butikerna, unna dig ett välförtjänt kurbad eller testa byns kälkbana.

Tips: Om du följer det stora vattenfallet (314 m) ner till botten hittar du en stor varm källa. Här kan du fritt bada utan att folk ser dig!

Läs mer om Bad Gastein.

BGfamilj

 

Det finns också Österrikiska destinationer som tillgodoser både de vuxna och barnens behov - det gäller bara att välja rätt destination!


Life is better on the Slopes...

Kategorier: Familj, Österrike