<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Italiens familjevänligaste skidorter

Upplagt av den 2021-feb-24 16:02:24

Många förknippar Alperna med branta backar, högljutt nattliv och ouppnåelig lyx. Men det finns också alternativ som passar hela familjen - stora som små.

Därför har vi gjort en kort översikt över Italiens mest familjevänliga skidorter som hela familjen kan glädjas åt. 


Passo Tonale - barnens favorit

Passo Tonale är en riktigt favorit, speciellt barnens! Reser du med mindre barn eller nybörjare så är Passo Tonale därför den perfekta destinationen för dig.

I Passo Tonale får du en mysig by med närhet till allt. Det betyder att oavsett om du ska till liften, pisten eller restaurangen så behöver du inte gå långt!

Skidområdet med 120 km pist är varierande och erbjuder skidåkning både till de yngsta och de äldsta!

Dessutom så är det lätt att få en överblick över skidområdet, för oavsett var du är i kan du hitta en pist som leder dig ner till byn igen.

Passo Tonale är också en av de destinationer som vi kan erbjuda skidskola på skandinavisk!

Missa inte:
Vid lift 19, 20 och 21 ligger Passo Tonales mest barnvänliga pister. Här finns det roliga små hopp och kuddar som barnen kan leka på! Detta område har barnen det mesta för sig själva, eftersom pisterna inte leder någon annanstans än ner till byn.

>> Läs mer om Passo Tonale

Slopetrotter-passo-tonale


Livigno - aktiviteter för hela familjen

Livigno är en charmerande italiensk skidort som har något för hela familjen oavsett om det är i byn eller på pisten!

Livigno’s 115 km stora skidområde är fördelat på de två bergssidorna Mottolino och Carosello. Reser du med barn eller nybörjare rekommenderar vi Carosellosidan, för det är här de flesta pisterna för barn och nybörjare finns. 

För den lite mer övade skidåkaren så erbjuder Mottolino mer avancerad skidåkning. Så, medan barnen är på skidskola kan du utmana dig själv på Mottolinosidan!

Livigno by är en av de största alpbyarna i Europa och har därför något som passar alla! En aktivitet som vi brukar rekommendera familjer är ett besök på Aqua Grande som är Livignos egna badhus som har ett spa för de vuxna och vattenland för de små!

Psst...
Eller testa min favorit, Latteria! Det är Livignos egna mejeri med äkta hemgjord italiensk glass och ost. Perfekt för hela familjen!

>> Läs mer om Livigno

slopetrotter-livigno-barn

 

Canazei - familjehäng på pisten

Canazei passar utmärkt för familjen som planerar att ha sin familjetid på pisten!

Med ett 1.220 km stort skidområde passar Canazei bättre till dig som har barn som orkar åka skidor en hel dag.

Men, när mjölksyran kommer så finns det många möjligheter att ta en paus på en av alla pistrestauranger som finns och njuta av en kopp varm choklad ihop.

Byn är liten och du har därför nära allt oavsett vart du bor. Du kan också alltid räkna med en god natts sömn, tack vare byns lugna atmosfär.

Tips: 
Ett tips till familjen som ska till Canazei är att ta med ett sällskapsspel för att sätta pricken över i:et på skidsemestern.

>> Läs mer om Canazei

slopetrotter-canazei-familj

 

Cervinia - ren familjelyx

Tänk vilken upplevelse att cruisa fram på breda välpreparerade pister på mer än 3.000 meter tillsammans med hela familjen!

Pisterna i Cervinia passar barnfamiljer riktigt bra, speciellt om barnen har åkt mycket skidor så att de klarar sig själva. Om barnen kan åka skidor så kan ni utnyttja hela systemet och får därför mer för pengarna.

För på en skidsemester till Cervinia har du nämligen möjlighet att åka skidor till Schweiz utan att det ska bli allt för dyrt.
Byn är typisk italiensk med trevliga gågator varvat med moderna byggnader. Ska hela familjen ut och äta kan ni göra det med gott samvete, för i Cervinia är det ofta billigare att äta ute än i Österrike.

En skidsemester till Cervinia känns lyxig - för hela familjen!

>> Läs mer om Cervinia

slopetrotter-cervinia-familj

 

Det finns alltså skidorter i de italienska alperna som passar hela familjen och som tillgodoser både barnens och de vuxnas önskemål!

Kategorier: Italien, Familj