<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Livigno, ett kommande offpistparadis

Upplagt av den 2021-feb-24 16:14:53
offpist livigni

Livigno förknippas ofta som en bra skidort för familjer, men det många inte vet är faktiskt att Livigno är ett kommande puderparadis som faktiskt fick priset "Alpernas bästa offpist 2017".

För under de senaste åren har Livigno arbetat på att kunna erbjuda offpistupplevelser i världsklass. Och, detta har Livigno Project Freeride att tacka för.  

Vad är Project Freeride Livigno?  

För inte så längesedan var det förbjudet att åka offpist i Livigno men när fler och fler skidåkare har letat sig ut från de preparerade pisterna och ut i djupsnön, så var det tid till att tänka om. 

Därav uppkom Project Freeride, som har gjort Livigno till en progressiv skidort inom utveckling av offpistområden. 

Projektet handlar om att informera skidåkare om allt som har med offpist att göra, både för att göra offpisten mer lättillgänglig men också för att öka säkerheten. 

Därför har Livigno sin egna lavinrapport samtidigt som de erbjuder gratis lektioner om säkerhet i snön. 

I Livigno finns det riktigt många bra offpiståk, där de mest tillgängliga offpiståken blivit kartlagda. På dessa åk kan nybörjare öva sin teknik i den djupa snön med egen utrustning. 

Även om du är en avancerad skidåkare så finns det ett helt hav av möjligheter. Det är inte extremt brant men du kan enkelt hitta vackra linjer där du snabbt kan hitta 1000 meter vertikalt. 

Ett stort plus i kanten är att du ofta får ha den djupa snön för dig själv, detta på grund av att Livigno ligger så isolerat vilket gör att det är få dagsåkare i skidområdet.  Alltså, i Livigno finns det få puderjägare vilket betyder att det finns mer nysnö till dig. 

Vill du med till Livigno i vinter? Se alla våra skidresor genom att klicka på knappen härunder. 

 

Life is better on the Slopes...

LÄS MER: Bästa offpisten i Alperna

Kategorier: Italien, Offpist