<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Alpernas bästa offpist finner du i....

Upplagt av den 2021-feb-24 15:59:17

Under åren har vi åkt, gått på tur och klättrat oss genom våra destinationer för att hitta den bästa offpisten för dig- och resultaten kommer här!

monterosa-offpist

 

#1 Monterosa ski: Champoluc och Gressoney

Högst upp på offpistpallen finner vi Monterosa Ski i Champoluc och Gressoney. Monterosa är känt som en av världens bäst belägna skidområden som blivit ett riktigt skidmekka i Italien. Berget som ligger på 4559 m.ö.h. erbjuder åkning för flera olika nivåer av skidåkare och offpisten är lättillgänglig.

Området erbjuder till och med liftar som tar dig direkt ut till offpisten. Ett bra åk att börja sin dag i berget med är offpisten mellan Gressoney och grannbyn Alagna från Salatitoppen. De kringliggande destinationerna är mindre kända i Skandinavien och har inte nåtts av massturismen än. Därför har byarna kvar sin italienska charm och offpisten ligger nästintill orörd.

Gressoney, som sägs vara en gömd pärla i Alperna, erbjuder riktigt härlig åkning på ett av Europas högsta höjder. I närliggande byn Champoluc får du en riktig naturupplevelse - omgiven av inte mindre än 18 vackra alptoppar. 

Stanton-offpist

 

#2 Ski Arlberg: St. Anton

En fullpott för offpisten har även St. Anton och Ski Arlberg fått! St. Anton har, med sin höga höjd, perfekta förutsättningar för snö hela säsongen. Under de senaste decennierna har St. Anton gått från klarhet till klarhet och blivit en av världens mest moderna skidorter.

Den österrikiska destinationen är en riktig offpistfavorit, som är särskilt omtyckt bland oss svenskar. Kulturen in byn genomsyras av kärleken till bergen och skidåkning. Här kan du susa nedför St. Antons pudertäckta toppar medan du har nära tillgång till Zürs och Lech på andra sidan av dalen.

Det över 200 km offpistområdet är lättillgängligt och både långt och brant. Men här ska du vara snabb till pudret på morgonen - St. Anton är välkänt bland skibums och de är snabba upp på berget efter en natt av nysnö. Njut av förstklassig offpist, kombinerat med äkta österrikisk “tiroler stämning” i St. Anton. 

cerviniaoffpist

 

#3 Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt: Cervinia

Bronspriset  får vår destination Cervinia och närliggande Zermatt i området Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt. Området är ett av Alpernas allra största som sträcker sig in i både Italien och Schweiz.

I Cervinia åker du med blick över världsberömda Matterhorn och når lätt världskända Zermatt för ändlöst med skidåkning. Tack vare områdets glaciär kan du åka skidor året runt. Är du sugen på mer fart och fläkt erbjuds även så kallad heli-skiing, där du med en bergsguide når orörda områden tack vare ett lyft med en helikopter.

Efter en dag i Cervinias sol - och snösäkra offpist kan du njuta av den italienska gästfriheten i byns alla barer, nattklubbar och restauranger nere i byn.

Men kom ihåg, i jakt på det vita puderguldet ska du vara uppmärksam på laviner och alltid åka med korrekt lavinutrustning.

På samtliga destinationer har du möjlighet att hyra en lokal guide som tar dig till din destinations offpistparadis.

Kategorier: Offpist, Topplistan