<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=827241493995197&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vilken destination ska jag välja?

Upplagt av Denise den 2016-apr-27 09:50:00

Nu är sommaren nästan här, men några av oss längtar redan till nästa vinter då det är dags att ta fram skidorna igen! Och redan nu börjar många planera inför nästa års skidsemester, men frågan är vilken destination passar dig bäst?

Alperna bjuder på många möjligheter - till och med för många att det kan bli svårt att välja destination.

Men det kan vi självklart hjälpa dig med!

Så om du är osäker, läs vår destinationsguide nedanför!

 

skiferie-med-boern (1)Reser du med barn?

→ Välj: Livigno eller Passo Tonale

Både Livigno och Passo Tonale rekommenderar vi varmt till barnfamiljer. De nybörjarvänliga skidsystemen passar perfekt till de mindre som fortfarande försöker bemästra tekniken i backen.

Men samtidigt som det finns lätta pister så finns det också utmaning för dem som söker det. I Passo Tonale så finns det också möjlighet att gå på skidskola med en skandinavisk instruktör.

Utöver det så är både Livigno och Passo Tonale två mysiga byar där ni som familj verkligen kommer att välkomnas av äkta italiensk gästfrihet. Livigno och Passo Tonale passar alltså perfekt för både stor som liten.

 rejser-i-mange

Är ni många som reser ihop?

→ Välj: Bad Gastein 

Bad Gastein  rekommenderar vi till dig som reser med vännerna eller i en stor grupp eftersom det finns skidåkning för alla. Bad Gastein bjuder på varierad skidåkning och stora skidsystem.

Samtidigt som det finns ett brett utbud av skidåkning så finns det också ett brett utbud på både afterski och nattliv.

Här behöver du inte kompromissa med varken vännerna eller gruppen du reser med, för i Bad Gastein finns det något för alla smaker. 

 romantisk-skiferie-for-to

Ska du på en romantisk skidresa för två?

→ Välj: Cervinia eller Sölden

För romantikern så passar Cervinia eller Sölden alldeles utmärkt. Här finns det högklassig skidåkning och en gemytlig atomsfär.

I Cervinia finns det många möjligheter till lyx, där kan ni skämma bort varandra med goda middagar och läckra viner och Sölden bjuder på allt ifrån både afterski och pister av hög kvalité.

Varken Cervinia eller Sölden kommer att göra er besvikna med sin högklassiga skidåkning och sin vackra natur. Kanske är det omgivningarna omkring Cervinia eller Sölden som ger er en chans för nyförälskelse? 

fokus-paa-ski 

Är skidåkning och offpist i fokus?

→ Välj: Canazei eller Champoluc

För den äventyrslystna eller den som åker skidor från när liftarna öppnar tills de stänger passar både Canazei och Champoluc utmärkt.

Canazei som ligger i världens största skidområde kommer inte att göra dig besviken när det kommer till utbudet av pister, här finns det så många backar att testa att du inte behöver åka samma pist två gånger.

Champoluc kallas ofta för ett offpistmekka och det är inte utan grund. Champoluc erbjuder bra skidåkning både på och utanför pisterna.

Här finns det offpistterräng som passar alla nivåer. Vill du utmana dig lite extra så erbjuder vi också den unika upplevelsen heli-ski i Champoluc som verkligen får adrenalinet att pumpa. 

 mooserwirt-st-anton

Är afterski viktigt på din skidsemester?

→ Välj: Saalbach eller St. Anton

För dig som tycker att afterski och stämningen är lika viktigt som skidåkningen så är både Saalbach och St. Anton två rekommendationer.

Med kända afterskiställen, Hinteragen Alm och Mooserwirt, så blir dessa två destinationer självklara val. Här finns den perfekta blandningen av riktigt bra skidåkning och österrikisk afterskistämning.

Det finns självklart fler destinationer att välja mellan och vill du ha fler tips så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en destination som passar som foten i pjäxan.

Life is better on the Slopes…
/Slopetrotter

 

Kategorier: Guide till skidorter