<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

En vecka i Livigno!

Upplagt av den 2021-feb-24 16:14:37

Slopetrotter-livigno

 Efter att ha arbetat som guide i Livigno en hel säsong så längtar man tillbaka till de italienska alptopparna. Men jag har haft turen att få byta ut kontorsarbetet mot en vecka och åka ner till Livigno för att arbeta som guide. Veckans arbetsplats kommer att bjuda på skidåkning, afterski och glada gäster! 

Lördag:
Efter en smidig busstur ankommer jag ner till vackra Livigno! Som guide är lördag ankomstdag, vilket betyder att direkt när jag kliver ur bussen så är det dags att börja välkomna alla gäster ner till Alperna.

Söndag:
Dagen startar med hotellbesök för att se att våra gäster har kommit till rätta efter ankomstdagen och se om det finns några frågor. Efter att ha mött mina gäster gör jag mig redo för veckans första gemensamma skidåkning på Carosellosidan. Vi guider visar våra favoritpister samtidigt som solen skiner över oss. Efter en dag full med skidåkning fortsätter vi dansa på afterskin, Alegra. Dag 1 kunde inte ha startat bättre!

Måndag:
Ännu en dag med gemensam skidåkning, men idag på Mottolinoberget! Som personligen är min favoritsida av Livigno. Eftersom det kommer många gäster till den gemensamma skidåkningen så delar vi guider upp oss i olika grupper för att anpassa skidåkningen för alla. De gäster som valde att åka i den så kallade "mellangruppen" fick åka med mig, där vi åker lite snabbare än "kaffe -och kakagruppen" men långsammare än "turbogruppen". Vi hade en superdag då Mottolino visade sin bästa sida, med riktigt bra pister, få människor och blå himmel!

Måndagkväll bjöd på vin- och ölsmakning. Två riktigt bra arrangemang där man får testa lokala viner samt olika typer av öl. Så älskar du vin får du inte missa vinsmakning. Och vill du få ett annat perspektiv på öl, testa då ölsmakningen!

Tisdag: 

”Livigno by Night” är tisdagens huvudarrangemang. Här visar vi guider vart det bästa nattlivet i Livigno finns. Kvällen började med en god stämning när vi tillsammans såg handboll, Sverige-Danmark. Efter att matchen var slut så gick vi vidare till totalt 3 olika klubbar och dansade natten lång.

Onsdag:

Under onsdagen var jag ledig, så självklart tog jag mig ut i pisten. Åkte skidor på Mottolinosidan och åt på Camanell, vilket jag rekommenderar till alla mina gäster eftersom de serverar Livignos bästa kyckling och salsasås!

På torsdag arrangeras Livignos absolut bästa aktivitet, picnic! Här bjuds det på lokala specialiteter, musik, ansiktsmålning för barnen och riktigt god stämning. När alla är mätta så avslutas picknicen med kälkerace, som är uppskattat hos både de stora och de små!

Fredag: 
Nu börjar det närma sig slutet, så fredag var en lugn dag med skidåkning, afterski samt planering inför nästa ankomstdag.

Lördag: 
Allt är packat och klart och jag är redo att arbeta innan jag själv ska hem med bussen på kvällen. Jag har haft en fantastisk vecka i Livigno och jag hoppas att mina gäster har känt samma som jag. Jag tackar Livigno för denna gång och på återseende!

-Life is better on the Slopes!

Vill du också arbeta som guide i Alperna? Just nu har vi lediga jobb! Ansök om världens bästa jobb här.

Vill du veta mer vad som händer i Alperna? Följ oss på Facebook och Instagram.

Kategorier: Italien