Varför guiderna anser att du ska på skidsemester till Zell am See

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-jul-27 13:45:15

I Zell am See finns otrolig skidåkning, som med säsongens nyheter blivit ännu bättre. Addera glaciäråkning, vackra omgivningar, härliga mat- och dryckupplevelser och du har en fullständigt komplett skidsemester. Läs vidare och få reda på varför vi guider tycker att din nästa skidsemester borde gå till sköna Zell am See.

Slopetrotter-Zell-am-See

Det otroliga skidområdet

I Zell am See finns fantastisk skidåkning för alla nivåer. Allt från de finaste nybörjarvänliga pisterna för de minsta och dem som vill träna teknik, till breda, röda och svarta pister för de övade åkarna. När du behöver en paus och är sugen på en kopp varm choklad, en kall öl eller något gott att äta behöver du inte leta länge efter en restaurang eller ett café i pisten. Dem finns det nämligen gott om.  

Med 77 pistkilometer på Schmittenhöhe och 61 kilometer pist på glaciären Kitzsteinhorn och familjeberget Maiskogel finns det goda möjligheter att släppa loss i snön och hitta precis den slags skidåkning du vill ha. En nyhet från december 2019 är en förbindelse till Saalbach-Hinterglemm, vilket innebär att du får ytterligare 270 pistkilometer att upptäcka.  

Reser du till Zell am See finns det alltså mängder av skidåkning att ta del av.  

zell_am_see

Glaciären Kitzsteinhorn  

Med sina 3 029 meters höjd, kan du skåda långt ut över de snöbeklädda Alperna och känna dig oövervinnerlig där du står högt över havet på toppen av glaciären Kitzsteinhorn. Utsikten härifrån är nästan obeskrivlig. Det är den högsta punkten i hela Salzburgerland och därmed kan du åka skidor här året runt. Tack vare höjden är snön på Kitzsteinhorn alltid av högsta kvalitet.  

Området bjuder på alla slags pister, både breda blå och branta svarta såsom “Black Mamba” med 63% fallhöjd. Med den nya gondolliften 3K K-onnection är det enkelt att ta sig upp till glaciären 

Mysigare afterski 

Afterski i Zell am See skiljer sig lite från den traditionella fartfyllda österriksika afterskin. Den är nämligen mer mysig och trivsam. Vi rekommenderar särskilt Villa Crazy Daisy som består av en utomhusdel, där du kan värma dig under värmelamporna, en restaurang, en bar och en klubb. Varje eftermiddag och kväll är det aprés ski live musik på första våning. Musiken är perfekt och personalen är så trevlig – ett besök hit är ett måste!  

Föredrar du mer klassisk österrsikisk afterski rekommenderar vi istället Dorfschenke i Schüttdorf. Här är det alltid bra drag med välkända afterskisånger, dans på borden och öl i långa rader.  

Vänligen observera att barer, butiker, restauranger och afterski-barer kan lyda under restriktioner eller vara stängda på grund av Covid-19. Med den rådande situationen gällande folkhälsan tagen i beaktning uppmanar vi kraftigt till att alla våra gäster följer hälsomyndigheternas riktlinjer och är aktsamma och försiktiga på skidresan. 

Blogg Slopetrotter Zell am See

Mer än bara en skidresort 

Zell am See är inte bara ett populärt resmålvintern, utan även på sommaren. Detta för att Zell am See är en by som bjuder på så mycket mer än bara skidåkning. Här finns bland annat en riktigt mysig gågata med ett stort utval av fina butiker. Efter shoppingturen kan du njuta av god mat på någon av byns mysiga restauranger. Det finns något för varje smak, oavsett om du gillar pizza, pasta, kött, österrikiskt eller asiatiskt 

Det finns också goda möjligheter för att gå på spa. Tauern Spa är för dem med fokus på wellness, medan Hallenbad är för den som bara vill njuta av en simtur 

För den med mer energi efter åkningen finns det bowling, skridskobana och till och med ett casino. I Zell am See kommer du aldrig att ha tråkigt! 

Pärlan Zeller See 

Utöver de vackra bergen som omgiver Zell am See är skidorten även utsmyckad med en sjö, som ju namngivit byn. 

Oavsett var du befinner dig har du alltid en vacker utsikt i Zell am See. Vare sig det är på toppen av Schmittenhöhe eller vid sjöns kant.  

Besöker du Zell am See en riktigt kall vinter kan du ha sådan tur att sjön fryser helt, och då kan du gå eller åka skridskor över till den andra sidan.  

Blogg Zell am See Slopetrotter

Det var våra främsta anledningar till att resa till Zell am See på skidsemester. Ses vi här nere i vinter? 

Snöiga hälsningar från säsongsguiderna i Zell am See säsongen 19-20.

LÄS MER OM ZELL AM SEE

Kategorier: Österrike, Zell am See