<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyhet: Toppmodern lift i Bad Gastein

Upplagt av den 2021-feb-24 16:15:43

 

Nyhet i Bad Gastein

Inför skidsäsongen 2018/2019 fortsätter skidområdet att satsa upp mot en miljard kronor på en ny modern lift som kommer att ersätta tre äldre liftar. Den nya liften, Schlossalm planeras stå klar december 2018 och kommer att ge skidåkare mer tid i pisten framför liften. 

Generation Schlossalm, som projektet kallas, är en ny toppmodern gondollift med plats för upp till 10 skidåkare som det har investerats upp mot en miljard kronor i. Den nya liften kommer att förflyttas till huvudvägen i Bad Hofgastein vilket kommer att ge skidåkare en enklare tillgång till skidområdet.

Utöver det kommer den nya Schlossalm att ersätta tre äldre liftar vilket betyder att det inte kommer att vara nödvändigt att byta lift för att komma hela vägen upp till toppen. Alltså, skidåkare kommer framöver att spara sin dyrbara tid och kommer att kunna spendera den på pisten istället för i liften. 

När skidåkare kommer upp väntar ännu fler möjligheter än vad det förr har funnits. För den nya toppstationen är nämligen placerad lite högre vilket ger möjlighet att välja mellan tre olika nedfarter; Schlossalm, Kleine Scharte och Haitzingalm.

Läs mer om skidområdet i Bad Gastein. 

Kategorier: Österrike, Nyheter