<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Topp 5: De mest utmanande skidområdena i Alperna

Upplagt av den 2021-feb-24 15:59:32

Föredrar du puckelpist, offpist, rött eller svart?

Då ska du åka till Alperna!

Här finns det massor av utmaningar som kan ge den mest rutinerade skidåkaren hög puls och svett på pannan.

Läs mer här och se de fem mest utmanande skidområdena i Alperna.

Cervinia Matterhorn

 

1. Cervinia 

I Cervinia får du hela 350 kilometer skidåkning där färgerna rött och svart dominerar.

Här finns det utmaningar för alla skidåkare - oavsett om du vill öva extra på carvingtekniken eller leka utanför pisten i pudersnön.

Det är också i Cervinia du hittar världens längsta pist på hela 22 kilometer. Här garanteras mjölksyra om du åker hela pisten utan paus...

offpiste-intro-champoluc

 

2. Champoluc

Champoluc är för många en okänd skidort...

Men låt inte skenet bedra, för här finns det över 120 km röda pister som ger dig möjlighet att testa dina gränser.

Vill du ut i offpisten så är Champoluc för dig - här finns det massvis av orörd snö, faktist så mycket att skidorten är känt som ett offpistmecka!

Ett stort plus i kanten är också att offpisten är extremt lättillgänglig i Champoluc, vilket gör att det alltid är lätt att komma tillbaka till pisten igen.

 

Saalbach(2)

 

3. Saalbach-Hinterglemm 

Utöver makalös afterski så finns det också utmanande skidåkning i Saalbach.

Området är speciellt känt för sina world cup pister, som varje år bjuder värdeliten välkomna när de tävlar i disciplinerna störtlopp och slalom.

Om du däremot är mer till djupsnö så rekommenderas det att du åker över till Fieberbrunn. Här finns det nämligen riktigt bra offpist!

Faktiskt är den så bra att området är den enda österrikiska skidort som har varit värd för Freeride World Touren. Du kommer alltså inte att bli besviken!

Ischgl Snowpark

 

4. Ischgl 

I Ischgl är över 90% av skidåkningen på över 2.000 meters höjd, vilket också ger dig fantastiska offpistmöjligheter. Speciellt offpisttuen från Ischgl till Kappl och vidare till St. Anton är helt fantastik! Här rekommenderas det dock att du har en lokal bergsguide med.

Om du tycker om att testa gränserna i luften med skidor eller snowboard så ska du åka till deras stora snowpark. Det är också här det varje år blir anhålls World Cup arrangemang för snowboard och freestyle.

aktiviteteroffpist

 

5. Sölden 

Höga höjder, glaciärer och legendarisk offpist är bara några av de ord som beskriver Sölden. I Sölden får du helt enkelt allt samlat på ett ställe...

Oavsett om det är branta pister, portar, offpist, pucklar, snällt eller extremt så hittar du det i Sölden.

Speciellt turen till The Big 3, som är Söldens högsta topp, är något helt speciellt. Härifrån är pisterna långa, roliga och utmanande - helt perfekta till att få upp pulsen.

 

Så vad säger du, ses vi till nya utmaningar i Alperna?

Slopetrotter Skitours

Life is better on the Slopes...

Kategorier: Topplistan, Skidåkning