10 goda råd till skidsemestern med barn

Upplagt av Denise den 2017-feb-09 14:56:00

Har du barn med dig på skidsemestern och är det första gången, så är det viktigt att vara förberedd så att hela resan går som det ska. Kalla fingrar och branta backar kan snabbt vara en glädjedödare för barnen men om du är väl förberedd så är det fantastiskt att ha med sina barn på skidsemestern.

Därför har vi samlat våra bästa tips till dig som har barn med sig på skidsemestern.

skiferie-med-barn-1

1.Det ska vara roligt att åka skidor

Det låter kanske som en kliché, men det är otroligt viktigt att barnens skidupplevelser är roliga. Kom ihåg att anpassa skidåkningen till deras tempo och att åka hem innan de blir allt för trötta.

2. Tillräckligt med kläder

Det finns inget värre än att frysa när man åker skidor. Se till att barnen har tillräckligt med kläder på sig och ha med lite extra i ryggsäcken. Det är också en bra att ha extra kläder ifall barnen blir blöta när de leker i snön under lunchpausen.

3. Välj rätt skidområde

Välj ett barnvänligt skidområde med några bra nybörjarvänliga pister. Det är inte kul för en 5-åring att bli kastad ut i en röd pist på den första skiddagen. Barnvänliga destinationer som vi kan rekommendera är Wagrain, Livigno och Passo Tonale.

4. Tänk på resan till och från Alperna

Överväg vilken transportform som passar er bäst. Flyg är enkelt och går snabbt. Men man kan också ha barnen med sig i bilen eller på bussen om man ser till att ha med sig massor av underhållning till resan.

5. Kom ihåg hjälmen

Du har självklart hjälm när du åker skidor. Och det har barnen såklart också. Skidhjälm kan hyras i skiduthyrningen och är typiskt med i priset när man hyr skidor till barnen.

6. Använd skidskolan

Skidskola är alltid en bra idé och speciellt är det ett bra sätt för barnen att komma igång och att lära sig den rätta tekniken redan från starten. Skidlärarna har erfarenhet med barn och det är kul att leka med de andra som är med på hållet.

7. Kom ihåg att leka

Snö är roligt - också när man inte åker skidor. Bygg en snögubbe, en igloo eller lek kull i den djupa snön.

8. Ta med snacks

Det kan vara riktigt långt hem på eftermiddagen när man ska ha med sig ett trött barn. En liten bit choklad eller lite russin kan ge extra energi för barnen så att de är redo för ett extra åk i pisten.

9. Välj de roliga pisterna

När barnen har lärt sig grunderna så är det roligt att åka med mamma och pappa. Hitta några bra blåa skogspister där man kan åka igenom skogen, eller där det finns små hopp vid sidan av pisten.

10. Fundera över kvällsunderhållning

Mys på hotellet eller i lägenheten om eftermiddagen och kvällen är också en viktigt del av skidsemestern. Ta med ett par roliga spel och böcker som ni kan spela och läsa.

Kategorier: Familj, Tips & Trix