<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

St. Anton är Alpernas rockstjärna

Upplagt av Hubspot System den 2021-feb-24 16:10:04

St. Anton är känd för att vara skidåkningens vagga och födelseplats för utförsåkningen som vi är vana vid idag, till en internationell rockstjärna och afterskiguru med skidfans över hela världen!

Men vad är det egentligen som gör att St. Anton rockar Alpernas scen och har blivit en äkta stjärna?

Det tänkte vi ta reda på här!

St anton ski

 

Ett skidsystem som spelar alla ackord

St. Anton är Österrikes största sammanhängande skidområde med hela 340 km pist! Det vill säga att här finns det något för alla smaker.

Det spelar heller ingen roll om du är till skidåkning på eller utanför pisten, för i St. Anton rockar både pisten och offpisten! För förutom över 300 km pist så finns det ca. 200 km lättillgänglig offpist i skidområdet!

Men det gäller att vara snabb om du vill ut i orörd offpist, för här finns det många skibums som jagar nysnö!

Den nya skidrutten “Run of Fame” har blivit en riktigt hit på billboardlistan över dagsturer! Tack vare den nya kabinbanan, Flexenbahn så är det nu lätt att komma över till Lech och Zürs som är erbjuder fin skidåkning med breda pister.

Tips: Missa inte Rendl (mittemot Galzigbahn) om du mest är till skidåkning på pisten! För har du nästan det hela för dig själv. Är du mer till offpist så får du inte missa Valluga Grat!

St anton offpist

 

Sjung med i "Anton aus Tirol" på världens bästa afterskibarer

Vi kallar inte St.Anton för en afterskiguru utan anledning… För här hittar du världens bästa afterski!

På en hylla över Galzigbahn står de världskända afterskibarerna Taps, Krazy Kanguruh och Mooserwirt uppradade, så det är bara att välja och vraka.

Min personliga favorit är Mooservirt som jag tycker är en klass för sig. Mooservirt toppar min lista över afterskiställen jag har besökt!

Är du för trött i benen för att dansa pjäxdans så är afterskibaren Basecamp som ligger nere vid Galzigbahn ett bra alternativ.

Men festen tar inte slut efter att afterskin stänger eftersom...

Mooserwirt

 

Varje dag är lördag!

Förutom att St. Anton är kung om dagen så är det heller ingen hemlighet att St. Anton också är kung om natten.

För här erbjuds ett pulserande nattliv oavsett vilken dag i veckan det är! På Kellers bar kan du fortsätta i afterskins tecken med mera livemusik och öl.

Samtidigt som St. Anton är en by full av liv och festligheter så är den också…

St mysig by

 

En by med en pittoresk look och en internationell attityd

Det som är speciellt med St. Anton är att den fortfarande känns gemytligt, även fast byn är full av svenskar som jobbar och skidåkare från hela världen.
Gågatan som det är bilförbud på har många moderna sportbutiker som är inpaketerat i en pittoresk stil är därför riktigt mysig att strosa omkring i.
Även restaurangerna är moderna och gemytliga och du kan hitta allt från restauranger som serverar klassisk österrikisk mat till thairestauranger.
Vi rekommenderar ett besök på Bodega som är en mysig spanskinspirerad restaurang som bjuder på fantastisk tapas! Eller är du mer till det österrikiska köket så ska du testa Café Anton’s schnitzel!

Fantastisk skidåkning både på och utanför pisten, världens bästa afterski och en gemytlig by är nog några av anledningar varför St. Anton har blivit en internationell kändis och en svensk favorit!

Life is better on the Slopes...
Slopetrotter Skitours 

Kategorier: Österrike