Soliga Avoriaz – fantastisk och varierad skidåkning

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-aug-11 10:11:41

Vi guider som har spenderat vintersäsongen 19/20 i Avoriaz tycker givetvis att det är Alpernas bästa skidort. Läs vidare, så ska vi nog lyckas övertyga dig med! 

Avoriaz - Slopetrotter - by

Sagolika ”Portes Du Soleil” 

Avoriaz är en del av skidområdet Portes Du Soleil”. Reser du till Avoriaz har du därför möjlighet att njuta av ett av Europas största skidområden. Med de 650 pistkilometerna har du aldrig en tråkig dag i pisten.  

 

En av de saker som gör “Portes Du Soleil” till ett fantastiskt skidområde är dess allsidighet och varierade skidåkning. Här finns skidåkning för alla nivåer och preferenser 

 

Du hittar såväl breda boulevarder på hög höjd som skogspister i skogarna kring Avoriaz och flacka skidbackar med släpliftar för nybörjare 

 

En annan kvalitet med skidområdet är de många sammanhängande pisterna och lifterna. Detta innebär att merparten av de 650 kilometerna är tillgängliga på skidor från Avoriaz – du behöver alltså inte ta buss eller annan transport för att ta dig till nya områden.  

Avoriaz - Slopetrotter - offpist

Offpist i Avoriaz  

Som tidigare nämnt finns det många olika slags terräng i ”Portes Du Soleil”. Detta betyder också att möjligheterna för offpist i Avoriaz-området är otroliga! Oavsett om du föredrar snäva spår i skogen eller breda sving på stora bergssidor så är Avoriaz idealiskt. 

 

I skidområdet finns flera markerade zoner som är säkrade, så kallade SnowCross-zoner. Här är det perfekt att finputsa sin teknik innan man ger sig ut i den riktiga offpisten 

 

Kom ihåg att åka med en offpist-instruktör som kan guida dig och visa dig området, om du inte är helt bekant med det. 

 

Mysig stämning och trivsel 

På många vis är Avoriaz ett helt unikt skidresmål. Det som gör byn lite mysigare än andra resmål är det faktum att byn är helt bilfri.  

 

Med andra ord slipper du helt och hållet högt tempo och stress – det enda du ska se upp för är byns hästvagnar.  

På kvällen glimrar Avoriaz i ljuset av byns många ljusslingor, samtidigt som den goda stämningen (och doften) osar från byns många bra restauranger.  

 

En annan fördel med regeln om att bilar ska lämnas utanför byn är att alla boenden i byn är ski-in/ski-out – kan det bli bättre? 

Avoriaz - Slopetrotter - bilfritt

Mycket mer än skidåkning 

Avoriaz har samtidigt så mycket mer att erbjuda utöver den enastående skidåkningen. Värt att framhäva är bland annat Aquariaz, byns spa-center och vattenland. Ett perfekt ställe för både barn och vuxna, här kan du slappna av och spendera en eftermiddag eller två utan problem. Är inte vatten dig grej hittar du även bowlingbanor, biograf och skridskobana i Avoriaz 

 

Byns event-byråer erbjuder dessutom flertalet utomhusaktiviteter, såsom snow-shooeing, paragliding och skoteråkning.  

Avoriaz - Slopetrotter - Paragliding

 

Avoriaz har helt enkelt så många härliga sidor att denna skidpärla inte går att motstå! 

Hoppas att vi har inspirerat dig 

LÄS MER OM AVORIAZ

Kategorier: Frankrike, Avoriaz