<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Upptäck Sella Ronda i Canazei

Upplagt av den 2021-feb-24 15:57:25

Canazei-slopetrotter

Många har hört om den, många har testat den och många vill gärna prova denna skidtur… Självklart är det Sella Ronda vi pratar om! Sella Ronda ligger i Canazei  och är en av Alpernas mest kända skidturer och därför vill vi berätta mer om fantastiska Sella Ronda.

Sella Ronda är en cirkulär skidtur som går runt det magnifika Sellamassivet och är en dagstur på nästan 40 km inkl. liftar. När du tar dig runt Sella Ronda så passerar du 4 olika dalar, Val di Dassa, Val Gardena, Alta Badia och Arabba.

Turen runt Sella Ronda upptäcktes år 1912 av den unga äventyrslystne Peter Böttl som tog sig runt massivet på två dagar. Efter det så har Sella Ronda blivit allt mer känt och tar numera bara 6 timmar att ta sig runt med på skidor. Därför rekommenderas det att du inte startar efter kl. 10.00 om du vill hinna ta dig runt denna fantastiska skidtur!

Dessutom så finns det två olika alternativ att välja mellan för att ta sig runt Sella Ronda. Den som är markerad med orange går med klockans håll och börjar i centrum av Selva di Val Gardena och turen är totalt cirka 23,1 km lång. Den andra turen är grön och går åt motsatt håll. Däremot börjar den också i centrum av Selva di Val Gardena och turen är cirka 22,9 km lång.
Dem som tycker om offpist bör åka upp till toppen av Arabba och åka ner för den klassiska offpistturen, Val de Mesdí. Vilket kommer bli ett spännande offpiståk på 1,200 meter!

Dessutom så hålls det ett skidmarathon runt Sella Ronda varje år för den som söker ytterligare utmaning. 
Så, vill du åka skidor från när liftarna öppnar tills de stängs? Då ska du verkligen testa Sella Ronda i Canazei - du kommer inte bli beskviken!

Life is better on the Slopes…
/Slopetrotter

Vill du också upptäcka all fantastisk skidåkning som Canazei har att erbjuda? Se alla våra skidresor via knappen härunder.

Kategorier: Italien, Skidåkning