<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Resor för två - så får ni en lyckad parresa!

Upplagt av den 2021-feb-24 15:58:21


Att åka på en skidresa med familjen eller kompisgänget är ganska upplagt, men att “bara” åka med flickvännen, sambon eller mannen kanske känns lite avlägset.

Vad kan ni egentligen göra i Alperna när ni bara är ni två?

Svaret är: Massvis.

I detta blogginlägg du läsa om hur du kan spendera din skidsemester med din partner på två olika sätt:

  • en skidsemester när ni är cirka lika duktiga på att åka skidor
  • en skidsemester när den ena av er inte riktigt är på samma nivå som den andra (ännu?)

Oavsett hur ni vill resa så kan ni hitta en skidsemester som passar er som par.

Här är våra bästa rekommendationer till par som vill åka på skidsemester ihop!

nortlander-skiferie-for-to6


Ensamma tillsammans

Vem säger att ni måste spendera varje minut tillsammans på er skidresa?

För en avancerad skidåkare och en nybörjare så kan lite tid ifrån varann på dagen och kvällarna tillsammans vara en perfekt setup.

Det är möjligt att åka på en parresa utan att vara tillsammans hela tiden. 

Tanken är att du kan åka skidor med dem som är på din nivå medan din partner kör med dem på sin nivå (eller skidskola) och mötas upp med din partner till lunch och vid dagens slut äta middag ihop. 

Kvällarna spenderas tillsammans där ni kan lyxa till det ihop och prata om allt som ni har upplevt under dagen!

Utöver att äta middag ihop finns det massvis av andra möjligheter för eftermiddagen och kvällen:

  • Bada bastu
  • Gå en kvällspromenad i området
  • Afterski
  • Ta en drink på hotellet
  • Andra aktiviteter som finns i det specifika området exempelvis kälke, hundspann osv.

På så vis kan båda parter få så mycket ut av skidåkningen som möjligt.

Mitt råd är att ni ska unna er en hel dag tillsammans, där ni struntar i skidskolan eller hard-core offpiståkning och bara har kul varandras sällskap utan att tänka på själva skidåkningen. Spara det till sista dagen när ni redan har fått tillräckligt med skidåkning i benen.

152_20180321_MOREL__G4I9784_HD_Print_OTValThorens

Detta är alltså ett perfekt upplägg för paret som är på helt olika nivåer, men gärna vill åka på skidsemester tillsammans.
En av våra gäster Mathias kunde inte ha sagt det bättre:

“Vi åkte skidor en dag tillsammans och den dagen bevisade hur det annorlunda konceptet om att åka skidor var och en för sig faktiskt är en ganska bra idé. Som par-resa är det kanske inte det mest romantiska upplägget, men vi hade båda riktigt roligt. Vår skidresa var faktiskt en ganska bra metafor för ett bra förhållande: Spendera tid ifrån varann och så uppskatta tiden tillsammans mer. Vi hade exempelvis aldrig problem med tysta stunder under middagen för vi båda hade så mycket att berätta!”


Tvåsamhet i fokus

Om du och din partner är på cirka samma nivå rent skidåkningsmässigt så kan ni såklart välja att åka på en skidsemester där tid tillsammans är i fokus, snarare än skidåkningen.

Alperna är ett perfekt sätt att unna sig en paus från vardagen, där ni njuter av lediga dagar där ni sätter varandra och skidåkningen i fokus. 

Med detta upplägg får ni en perfekt mix av aktivitet och avslappning. Ni spenderar dagarna tillsammans på pisterna, pratar i liften och käkar lunch ihop och på eftermiddagen tar ni ett dopp i poolen eller bastun och därefter äter ni middag ihop. 

Ett fullspäckat schema med tvåsamheten i fokus helt enkelt.

nortlander-skiferie-for-to

Vad ska du tänka på om du ska boka denna typen av skidresa?

Först ska du och din partner tänka över vad ni behöver i ert boende: 

→  Är det viktigt att det finns en spa och relaxavdelning på hotellet?

→  Vill ni ha halvpension så ni får middagen serverad på hotellet eller vill ni gå ut och upptäcka nya ställen att äta varje kväll?

→ Vill ni bo nära lift och pist så ni snabbt kan komma upp på berget, eller vill ni bo mera avskilt, kanske med en vacker utsikt i ett lugnare område?

→ Vill ni träffa likasinnade skidentusiaster som er själva och socialisera i ett större chartlet eller vill ni hålla er mer för er själva?

→ Vill ni kunna ta en drink i hotellbaren eller har ni lust till vild afterski?

Det finns fördelar och nackdelar med allt, och det spelar ingen roll vad ni helst vill, bara ni väljer boende därefter!

Låt våra reserådgivare hjälpa dig att hitta rätt boende till er >>>

En skidresa tillsammans är perfekt när ni kan dela entusiasmen till sporten och på så vis uppleva berget tillsammans. När dagen har nått sitt slut så bestämmer ni själva om ni vill ta en kälktur, bada bastu, ta en öl på afterskin eller bara lägga er på hotellet och vila fötterna.

En skidresa med din partner ger er helt klart möjligheten att utvecklas tillsammans.

nortlander-skiferie-for-to4


När är bäst tid att åka på en parresa?

Bra fråga. Det beror helt och hållet på vilken typ av skidresa ni är ute efter. 

Tidig säsong: 

Cervinia, Champoluc och Gressoney är exempel på några italienska snösäkra alternativ som passar perfekt under starten av säsongen. Även Ischgl är ett säkert val i och med att 90% av skidåkningen här är över 2 000 meters höjd. Frankrike är också ett säkert kort just under denna tid. De franska alperna är särskilt romantiska med sina trähus, vackra utsikter och goda viner!

Jul och nyår:

Har ni alltid drömt om en vit jul? Alltså en riktigt vit jul med massa av snö överallt och snötäckta träd och idylliska juleljus så långt du kan se. Skidorterna i alperna är kända för att pynta ordentligt upp med dekorationer och fyrverkerier så långt som ögat kan nå. 

Feu Artifice - T.Loubere OT Val Thorens - 1

Januari:

I januari har ni nästan ändlösa möjligheter. Nu börjar säsongen komma igång och de kalla temperaturerna säkrar snöfall över Alperna. Det är i denna period som ni kan få ett bra erbjudande i och med att dagarna är lite kortare och temperaturerna kallare. Det som är särskilt bra med just januari är att skolloven inte ligger i denna månad, så ni får mer plats på pisten.

Februari:
Detta är en av de populäraste månaderna i och med att den har fantastiska snöförhållanden. Här ligger dessutom alla hjärtans dag, som är en särskilt populär tid för parresorna. Skolloven ligger oftast i mitten av februari, vilket betyder att pisterna kommer att vara mer proppade och alla boenden snabbt blir uppbokade!

Mars:
Nu börjar de mildare temperaturerna komma till alperna och dagarna blir samtidigt längre vilket betyder mer tid till långa luncher och soliga eftermiddagar med afterski på solterasserna. Så här får du en härlig mix av sol och snö. Just mars är en av de snöigaste månaderna i de franska alperna så här är du i stort sett garanterad topp snöförhållanden!

April:
Påsken är särskillt stor i Österrike. De älskar påsk och här kan du vara säker på att se påskharar och pynt överallt. Påsklovet gör att pisterna är ganska fyllda, men april kan ändå vara ett väldigt fint alternativ för er om ni vill ha varmare temperaturer och massor av sol.

Om ni behöver hjälp med att hitta ett perfekt erbjudande till er parresa så ta tag i en av våra duktiga reserådgivare >>>

Kategorier: Good-to-know, Tips & Trix, Skidresor för två