Reserådgivarnas favoriter: Ett avslappnande paradis för dem som älskar puder

Upplagt av Denise den 2016-jul-19 11:32:00

I denna korta serie avslöjar tre av våra reserådgivare sina favoritdestinationer. Sist men inte minst ska Niclas avslöja sin favorit. Niclas har besökt över hela 25 skiddestinationer och har därför många olika guldkorn att jämföra mellan. Den italienska byn Champoluc är hans absoluta favorit. Och här får du veta varför.

offpist

Vad är det som är så bra med denna destination?

Champoluc är en behaglig liten by där man verkligen känner sig välkommen. Byn är lugn och gemytlig och du kommer verkligen i ro och kan slappna av ordentligt. Skidåkningen är varierad, pisterna välpreparerade och liftköer är sällsynt. Här finns det ingen skidåkningshets och därför är Champoluc så bra.

Har du ett extra bra minne från Champoluc?

Jag och två killkompisar var på en restaurang, La Grange, som ligger lite utanför Champoluc. Och det som gör att jag minns detta är att vi var dem enda som var där. Under kvällen fick vi exceptionellt bra service och riktigt bra mat. Det kändes så lyxigt att få hemlagad italiensk mat bara för oss. Utöver det så fick vi också mängder med välsmakande italenskt vin som gjorde vistelsen ännu bättre.

Berätta om något man inte får missa om man åker hit

Pisterna och freerideområdet i Monte rosa får du inte missa. Här finns det nämligen mycket lättåtkomligt offpist för alla nivåer!

En intressant historia om området

Champlouc har precis fått ett nytt wellnesscenter, Montersoaterme, vilket kan vara intressant att veta om man planerar att åka till Champoluc. Dessutom är det en av de största byggnaderna i byn. Wellnesscentret är något nytt för byn som kommer att ta avlappning i Champoluc till en ny nivå.

• Vem skulle du rekommendera att åka hit?

Den som får mest utav att åka till Champoluc är den som brinner för skidåkning, tycker om offpist, avslappnad atmosfär och god mat. Jag skulle rekommendera Champoluc till duktiga skidgrupper som vill umgås tillsammans, mogna skidåkare och par då Champoluc också har en mysig och romantisk sida.

Kategorier: Italien, Guide till skidorter