<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=827241493995197&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Reserådgivarnas favoriter: Skidåkning & afterski där den är som bäst

Upplagt av Denise den 2016-jul-06 10:59:00

I denna korta serie avslöjar tre av våra reserådgivare sina favoritdestinationer. Klara är svensk och är först ut. Hon har besökt över hela 20 skiddestinationer och har därför många olika pärlor att jämföra mellan. Den österrikiska juvelen Saalbach är hennes absoluta favorit. Och här får du veta varför.

saalbach

Vad är det som är så bra med denna destination?

Först och främst så är skidområdet både stort och varierat. Men den största anledningen till varför jag älskar Saalbach är att det är en by med en äkta österrikisk stämning, en stämning som inte finns i Skandinavien. Här finns det allt ifrån läderhosen, afterski och bra skidåkning! Den speciella alpstämningen gör Österrike exotiskt eftersom det skiljer sig så mycket ifrån Italien och Frankrike. Alltså, är det atmosfären som gör att jag älskar Saalbach.

Har du ett extra bra minne från Saalbach?

Det var en morgon då det hade kommit mycket snö. Det hade fallit 30 cm nysnö under natten och jag skulle ta mig upp med Schatzberg express som är en av de gondolliftarna som går från byn. Under denna lift ligger pist 1. Pist 1 är en svart pist som många därför inte väljer som sitt första åk. Men jag bestämde mig för att testa denna pist och det ångrar jag inte. Efter mitt första åk helt ensam i en orörd pist med 30 cm nysnö så valde jag att göra om det igen och igen. Varje åk var lika fantastiskt och underbart! Ett minne som jag alltid kommer att minnas och som jag hoppas kommer få uppleva även nästa gång jag åker till Saalbach.

Berätta om något man inte får missa om man åker hit

Du får inte missa en middag på restaurangen som ligger vid Hotel Peter. Dessutom så ligger restaurangen precis bredvid vårt trevliga pensionat Wallner. Middagen serveras på ”hot stones” som är en varm sten där du själv tillagar din mat. Ägaren till restaurangen sitter med under hela middagen och gör det till en middagsshow där pojkarna kryddar köttet med extra testosteron och tjejerna med en dos av kärlek. Du får inte heller missa baren Underbar och afterskin. Mitt tips på en lyckad kväll är att starta på Hinterhagen Alm och därefter tar du dig till restaurangen vid Hotel Peter och så avslutar du kvällen på festliga Underbar. Jag lovar att det kommer att bli en lyckad helkväll som du inte får missa under din skidresa i Saalbach!

En intressant historia om skidområdet

Jag tycker att Saalbachs nya anslutning till skidområdet Fieberbrunn verkligen tillfört något extra till skidåkningen i Saalbach. Tack vare Fieberbrunn är skidområdet nu 70 km större och dessutom så har skidområdet fått fantastiska möjligheter för freeride och offpist. Här kan du hitta säkrade offpistspår som är markerade på pistkartan. Fieberbrunn har också gett möjligheten för dagsturer runt hela skidområdet. 

Vem skulle du rekommendera att åka hit?

Den som gillar när det är håll igång och fart både när det kommer till skidåkning och uteliv. Men också den som vill känna på den äkta österrikiska stämningen och vill åka skidor i varierad terräng, där det finns allt ifrån långa blå pister till röda smala skogsåk. Om jag måste specificera en målgrupp så är Saalbach den perfekta destinationen för kompisgänget som vill ha kul på skidsemestern.

Kategorier: Österrike, Guide till skidorter