Boka själv vs. Paketresa

Upplagt av Denise den 2020-maj-11 16:31:25

Vad är egentligen de största skillnaderna mellan att boka allt på egen hand eller att boka en paketresa till Alperna?

Många tror att det är billigare att boka själv, men det stämmer inte i alla tillfällen. Många gånger kan det faktiskt vara billigare att boka en paketresa. Dessutom innebär en paketresa mer trygghet jämfört med att boka själv. 

Nedan tar vi dig igenom några av de vanligaste frågorna kring paketresor och förhoppningsvis gör vi din syn lite klarare!

1. Är det mer säkert att boka en paketresa?

JA

När du bokar en paketresa med oss täcks du av paketreselagen, som är en lag som skyddar dig som konsument.

Det betyder att du omfattas av resegarantin som bl.a. ger dig skydd om ett flygbolag går i konkurs. Eller om vi skulle ändra på något så kommer du att få veta det i god tid och då ha rätt till att få en ersättningsresa eller häva köpet. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell själv.

Paketreselagen skyddar dig mot ändringar i resan men däremot inte om något händer dig eller om du blir sjuk före avresan. Därför är det bra att teckna en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd.

Här kan du läsa mer om paketreselagen.

Lär mer om tryggheten med att boka en paketresa med oss här.

TRYGGHET PÅ SKIDRESAN

Plus, vi har också skidgaranti, vilket betyder att om ingen pist är öppen så ser vi till att du kommer till närmaste skidområde som har öppna pister!

HITTA SKIDRESAN HÄR

Skidresa eller pengarna tillbaka

Med rådande världssituation tagen i beaktning, finns det två scenarion när du har en paket-skidresa bokad med oss. Antingen är det fritt fram att resa och du kommer iväg på din härliga skidsemester, eller så avråder UD från resande till ditt resmål 14 dagar före avresa och du får istället pengarna i retur.  

Kort sagt - antingen kommer du iväg på din skidresa eller så får du pengarna tillbaka (såvida du inte själv väljer att avboka trots att UD inte avråder från resor förstås).

slopetrotter-paketresa2

 

2. Är det dyrare att boka en paketresa?

NEJ
Det är inte alltid dyrare att boka med en skidresebyrå än det är att boka själv!

I en jämförelse med en produkt liknande den vi erbjuder är det faktiskt ca. 4.700 kr dyrare att boka själv!
Det vi har jämfört är en skidsemester för 2 till Canazei i vecka 2, där flyg från Arlanda, transfer, boende på frukostpensionat och 6 dagars liftkort ingår:

Slopetrotter pris: 18.090,00 SEK
Boka själv pris: 22.876,98 SEK

Boka själv produkten är det billigaste hotell- och flygalternativen från både Hotels.com och Momondo.com. Utöver det är det transfer och liftkort som kostar mycket.

Dessutom, har vi inga dolda avgifter. Det betyder att priset du ser är priset du får!

*Priserna är från datum 11/9-19 och kan därför ändras med tiden.

slopetrotter-paketresa

 

3. Går det fortare att boka en paketresa?

JA

Det tar mycket längre tid att söka och boka en skidresa själv jämfört med att boka med en resebyrå. Visste du att det tar i genomsnitt ca. 25 dagar från tanken om en skidresa till bokning av den?

Om du kontaktar oss kan vi istället göra det tidskrävande jobbet åt dig och du kan spara en hel månad!

Slopetrotter_Bookselv-1


4. Är det enklare att boka en paketresa?

JA

Det är enklare att boka via en skidresebyrå än att boka själv. För i alla våra paketresor ingår allt, det betyder att du INTE behöver tänka på...

  • Transport
  • Transfer
  • Boende
  • 6-dagars liftkort
  • Guideservice

Du behöver heller inte stå i kö och hämta ut ditt liftkort. Du får nämligen ditt liftkort av guiderna när du ankommer till skidorten. Några skidorter ligger långt borta och kan därför vara svåra att ta sig till. Men det behöver du inte oroa dig över, för transfer ingår ju också!

Så, det enda du ska göra är att boka din resa online eller kontakta oss och du får en skidresa till Alperna där allt ingår!

Enkelt va?

 

5. Ingår det mer service i en paketresa?

JA

När du bokar en paketresa blir du väl omhändertagen både av våra reserådgivare och guider!

Det betyder att du får personlig service innan, under och efter din skidsemester. Det får du inte när du bokar din resa själv. Då ska du själv ta reda på all information.

Våra reserådgivare sitter på mycket kunskap som inte går att googla sig fram till och kan därför hitta en produkt som de tycker passar dig bäst!

Och, visste du att 72% av våra gäster som rest med oss tidigare tycker att guiderna bidrar till en extra bra upplevelse? Det betyder att även fast du känner att du inte behöver hjälp under din skidsemester, så kan de vara med och göra den roligare! 

IMG_20191208_131825

Bokar du en paketresa till Alperna så är det alltså vi som gör jobbet åt dig, vilket gör att det både är enklare för dig och att det går snabbare!

Samtidigt täcks du av paketreselagen och har en reserådgivare och en guide på destination som du alltid kan kontakta om det uppstår problem, du kan därför känna dig helt trygg.

Och som sagt, det är många gånger billigare att boka en paketresa jämfört med att boka själv.

Hoppas att vi ses i snön!

Kategorier: Övrigt