<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Alpe d’Huez - otrolig skidåkning i Alpernas doldis

Upplagt av Hubspot System den 2021-feb-24 16:10:20

Här möts du av nysnö och en klarblå himmel i en fantastisk kombination. Tack vare den sydliga riktningen toppar Alp d’Huez nämligen listorna över Alpernas soligaste skidort med sina 300 soltimmar per år.  

Dessutom stoltserar Alp d’Heuz med ett av Frankrikes bästa skidområden, här finns både hisnande fallhöjd, äventyrliga nedfarter och offpist i en klass för sig.  

Alpe dH5

Skidåkning för alla

En av de bästa sakerna med Alp d’Heuz är att de 249 kilometerna pist erbjuder riktigt bra skidåkning för alla nivåer. Skidsystemet, som heter Alpe d’Huez Grand Domaine Ski”, kan liknas vid ett tefat och den enkla regeln är att ju högre upp i systemet du tar dig, desto brantare är backarna.

Precis ovan byn hittar man mängder av bra vida och öppna nybörjarpister och det finns goda möjligheter till att få en riktig naturupplevelse även som nybörjare. 

Alpe dH3

En topp med oändliga möjligheter

Samtidigt som pisterna nära byn är perfekta för nybörjare erbjuder backarna som utgår från toppen Pic Blanc utmaningar för de mer erfarna skidåkarna. Från denna punkt på 3300 meters höjd kan du även njuta av en fantastisk panoramautsikt över ett område lika stort som en femtedel av hela Frankrike!

Den hisnande utsikten bjuder bland annat på en vy över La Grave, Les Deux Alpes och det mäktiga berget Mont Blanc 

När det är dags att ta sig ner kan du välja Europas längsta svarta pist Sarenne” på hela 16 kilometer. Se till att lårmusklerna är i trim innan du kastar dig ut här! En annan möjlighet är att prova den omtalade svarta pisten “Le Tunnel” som tar dig genom berget och ut på andra sidan. Här kan vi nästan garantera magpirr när den branta pisten leder dig ner mot lägre nivåer.  

Vill man skippa de svarta pisterna kan man ta kabinliften mot en annan sida av berget där det finns både blåa och röda pister.  

Toppen Pic Blanc är även känd för att erbjuda oräkneligt många alternativ på långa offpiståk. Åken härifrån är både branta och långa, dessutom ofta lättillgängliga och med helt orörd snö. En puderåkares dröm helt enkelt! 

Alpe dH4

Soliga lunchpauser och fartfyllda aktiviteter

All underbar skidåkning till trots, ibland behöver man ju pausa med. Vårt bästa tips på lunch i backen är “La Cabane.

Restaurangen ligger på 2000 meters höjd och på den soliga terrassen kan du njuta av franska klassiker såsom Côte du Boeuf och rotisseri-kyckling. Priserna är inte de lägsta, men utsikten gör att det helt klart känns värt det.  

restaurant-2-1

Utöver skidåkningen finns det mängder av andra aktiviteter att prova på. Mitt i byn ligger det stora sportcentret ”Palais des Sports” som erbjuder många olika sportaktiviteter.

En av våra favoriter är klättring - när benen är trötta efter skidåkningen, varför inte trötta ut armarna med?  

Dessutom finns det ett minst lika brett utbud av utomhusaktiviteter. Om man har lust att känna adrenalinet pumpa kan man prova att åka snöskoter i pisterna efter stängningstid.

Det är både riktigt kul, samtidigt som  man också får se en fantastisk naturupplevelse med de omkringliggande bergen utan en enda skidåkare i vägen.  

Alpe dH

Egentligen är det helt otroligt att Alp d'Heuz inte är mer känt än vad det är. Här finns allt man kan önska sig på en skidsemester! 

Vill du med och se vad Alpernas "doldis" har att erbjuda? Se alla våra skidresor via knappen nedan. 

 

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrike, Guide till skidorter