<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vintern 2016/17 bjuder på spännande nyheter i Ischgl

Upplagt av den 2021-feb-24 16:06:58

2016.08.19/Kategorier:Österrike/Av Denise

 

nyhet1

Ska du till Ischgl denna vinter? Då har du något att se fram emot, för den kommande säsongen händer det mycket i Ischgl… En ny lift, nya pister och en linbana är spännande nyheter för denna vinter!

Den första nyheten är den nya sittliften, Flimjoch, som är en sittlift med 8 stolar som kommer att ersätta den gamla liften som endast hade plats för fyra. Med plats för dubbelt så många personer kommer den nya och uppdaterade liften att minska både liftkö och väntetid för den som vill upp i Ischgls skidområde. Upp till toppen tar liften 6,5 minuter och att den har en kapacitet på 6,900 personer per timme.

En annan nyhet är att tre nya pister öppnar i gränsområdet till Schweiz, Paznaun, och som många gränsområden var Paznaun en populär smugglingsregion. Smugglarna som kände till bergens hemliga vägar smugglade varor som smör, ost och päls till grannregionen Samnaun över gränsen i Schweiz. Tillbaka tog de med sig värdefulla varor så som kaffe, ris, mjöl, tobak, socker osv… Det var ett hårt liv och en ryggsäck full med nödvändigheter brukade väga omkring 40 till 50 kg. Namnet på de nya pisterna har en nära anknytning till historien och pisterna kallas Smuggler’s Run Gold, Smugglers Run Silver och Smuggler’s Run Bronzeoch kommer öppnas i december. Både Smuggler´s Run Gold och Silver är för avancerade skidåkare och Smuggler’s Run Bronzeen lättare pist som även nybörjaren kan åka.

Sist men inte minst ska Ischgl få en linbana! Ischgl SkyFly, som linbanan kallas, är för våghalsarna. Det är en linbana som hänger 50 meter över dalen, med en hastighet på upp till 84 km/h på den 2 km långa turen. Det finns två parallella åk bredvid varandra, vilket betyder att du tillsammans med en vän samtidigt kan åka linbana. SkyFly kommer att öppna denna vinter!

Kategorier: Österrike, Nyheter