<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyhet i Ischgl slår världsrekord

Upplagt av den 2021-feb-24 16:16:55

 

Nyhet i Ischgl 1

Det förväntas alltid mycket av Ischgl som är känt för sitt moderna skidområde... Men de lämnar ingen besviken för de har investerat 16 miljoner euro på en toppmodern sittlift som också slår världsrekord. 

Årets största nyhet: E4 Gampen

I 1988 byggdes 4-sittliften Gampen som var det största projektet av Silverettaseilbahn AG har gjort. På den tiden var liften den längsta i Österrike och blev klar på endast 5 månader vilket är en rekordtid. Nu 30 vintrar och 13 miljoner resor senare, kommer Gampen att bytas ut med en modern 6-sittlift, E4 Gampen som kommer att stå klar innan denna skidsäsong. 

Lift som slår världsrekord

Med en stigning på 924 höjdmeter är E4 Gampen den sittlift som har en största stigningen än någon annan 6-sittlift i världen. För att detta skulle lyckas har det krävts en kabel med en diameter på 58 mm!

Men det är inte allt, design och komfort har de också tänkt på

Gampen kommer att få en helt ny design och tidigare har klädseln varit på stjärnhimlen man kan se i alpinområdet.  Men idag har den designats med olika djur på sätena, det betyder att alla sittplatser är unika. Men självklart har de också tänkt på komforten, ergonomiska säten, så låg vibration som möjligt, sätesvärmare och så vidare...

 

Nyheter i Ischgl 2

 Fun Fact: Restid ca. 7 min

 

Psst..

Utöver en ny lift så kommer det också en ny pist, 68 B i Samnaun som kommer att vara 1 km lång och ha svårighetsgraden, medium. Plus två nya restauranger i området!

Som sagt, Ischgl lämnar ingen besviken!

Läs mer om skidområdet i Ischgl.

Kategorier: Österrike, Nyheter