<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kristallgondoler & världsrekord

Upplagt av den 2021-feb-24 15:57:06

I starten på kommande vintersäsong 2018/19 kommer världens högsta och mest avancerade 3S kabinbana att transportera skidåkare till Klein Matterhorn på 3883 meter. Denna lift slår både världsrekord och kombinerar den senaste teknologin med glimrande extraordinär design.

NyliftZermatt1


Matterhorn Glacier Ride - världens högsta trekabellift

"Matterhorn Glacier Ride" är världens högsta trekabellift som kommer att länka samman Trockener Steg station med Matterhorn glacier paradise på 3821 meter.

Liften kommer att ha en maxfart på 7.5 m/sekund och den kommer att kunna transportera upp till 2000 skidåkare/timme. Dessutom är detta är ett välkomnande modernt inslag på den annars vindkänsliga passagen mellan Cervinia och Zermatt.

Det kommer att finnas 25 gondoler med 28 sittplatser varav 4 av gondolerna är en aningen lyxigare...

NyliftZermatt3


Gondoler för lyxglidare

Reser du till Cervinia rekommenderar vi att utöka ditt liftkort till Zermatt som är hem för det ikoniska Toblerone-berget och en lekplats för de rika och kända. Nu blir Zermatt ännu lyxigare tack vare fyra nya speciella "Crystal Ride" gondoler, som är ett gemensamt project mellan Leitner ropeways och Swarovski.

Glittrande Swarovski kristaller kommer att klä både utsidan och insidan av de fyra lyxgondolerna. Den unika designen är skapad av ingen mindre än Pininfarina, designstudion som är känd för sitt arbete med Ferrari och Maserati.

Gondolerna har bekväma säten som har samma degin som bilsäten, är utsmyckade med Swarovski kristaller, har takbelysning som skapar en illusion av en stjärnhimmel, golv gjord av glas och panoramafönster för att skapa en 360 graders upplevelse över Matterhorn glaciären.

Från och med vintern 2018/19 kommer skidåkare kunna stiga in i dessa glittrande gondoler som garanterar en oförglömlig nio minuters lång resa till Matterhorns glaciärparadis.

NyliftZermatt2


Lyx möter spänning

Det är under den 9 minuters långa resan till den högsta bergstationen i Europa, de fyra lyxgondolerna kommer att visa sig från sin bästa sida.

Efter tre minuter på en höjd på 170 meter över marken kommer glasgolvet att klarna på några sekunder vilket kommer att ge en en upplevelse av att glaciärlandskapet öppnas under en.

Denna effekt skapas av en aktiv laminerat glassikte som går från att vara mjölkvit till genomskinlig som aktiveras med elektrisk ström.

NyliftZermatt4


Första steget mot "Alpine Crossing"

Matterhorn Glacier Ride är bara början på ett mycket större projekt, kallat "Alpine Crossing" som ska förbinda Zermatt med fler skidområden i norra Italien.

Drömmen är att skapa ett av världens största sammanhängande skidområden genom att länka samman skidorterna; Zermatt, Cervinia/Valtourneche och Monte Rosa.

Nästa steg mot "Alpin Crossing" blir att bygga en till 3S gondol mellan Klein Matterhorn och Testa Grigia på 3480 meter som är Cervinias högsta punkt.

 

Är du en äkta lyxglidare? Då ska du utöka ditt liftkort på din skidresa till Cervinia för att uppleva detta!

>> Läs mer om skidresor till Cervinia.

 

 

 

 

 

Kategorier: Nyheter