<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mångsidiga Wagrain - skidåkning och mycket mer

Upplagt av den 2021-feb-24 16:13:44

I Salzburgerland ligger det populära, toppmoderna och inte minst trivsamma skidområdet Wagrain. Området består av 350 kilometer pist för såväl nybörjaren som den erfarne skidåkaren. 

Wagrain

 

En charmerande och kuperad by

Den mysiga byn Wagrain ligger i de österrikiska Alperna, ungefär en timmes körtur från Salzburg flygplats.  

Byn består av en övre och en nedre del, Markt och Kirchboden. Markt ramar in byns stadskärna och huvudgata och det är här du hittar de flesta restauranger och inköpsmöjligheter, inklusive bageri och charkbutik.  

Kör du ynka 100 meter upp längs de snötäckta bergen når du Kirchboden, där ett av byns stora liftsystem och det populära afterski-stället Kuhstall finns. Kuhstall är med sitt toppenläge i botten av huvudliften Flying Mozart en samlingspunkt för alla afterski-glada skidåkare. 

De två bydelarna ligger på gångavstånd från varandra och är dessutom länkade samman med en skidbuss som kör med 10 minuters intervall i loppet av dagen. 

Wagrain by

 

Mängder av härlig skidåkning 

Wagrain är en del av Snow Space Salzburg, som förutom Wagrain består av Flachau och Alpendorf 

Här hittar du 350 kilometer pist, som primärt består av röda och blåa nerfarter och därmed gör området extra attraktivt för nybörjare och barnfamiljer. Med det sagt finns det också ett gäng brantare svarta pister och utmaning att hämta för de mer erfarna åkarna 

Wagrain pister

I Wagrain hittar du pisten “Danskbacken” som den så fint kallas efter våra skandinaviska grannar (som har en stark förkärlek för Wagrain). Danskbacken är en bred blå pist som slingrar sig ner från toppen av Grafenberg hela vägen ner till byn. I den här pisten kan både stora som små utveckla sin teknik och samtidigt njuta av solens strålar från tidig morgonstund till skymning.  

Wagrain ligger mellan de två skidområdena Flachau och Alpendorf. Skidområdena är sammanbundna med gondolen G-link som sträcker sig mellan Wagrains två bergssidor. Utöver att transportera dig från den ena bergssidan till den andra bjuder turen på en fantastisk utsikt över hela Wagrain 

Wagrain

I Alpendorf finns lite kortare blå pister medan Flachau erbjuder längre och mer utmanande röda nerfarter.

Om du vill ha ännu mer skidåkning är det bara att ta skidbussen 10 minuter bort till området Kleinarl. Här kan du njuta av skidåkning i både Kleinarl, Flachauwinkel och Zauchensee 

 

Äventyr utanför pisterna

Förutom skidåkning i de välpreparerade pisterna har du också möjlighet att bli visad runt och upptäckta den härliga offpisten tillsammans med de duktiga bergsguiderna på plats.

Wagrain offpist

Vill du ha lite extra sus i magen kan du besöka en av Österrikes bästa fun-parks, Absolut park, som ligger 10 minuter från Wagrains centrum.

Wagrain Absolut park

Om detta inte skulle vara nog och du vill ha ännu mer luft under skidorna, kan du testa paragliding med Österrikes vackraste utsikt.  

 

Välförtjänta pauser

När benen skriker efter en paus finns det mängder av mysiga österrikiska stugor längs pisterna att välja bland. Här kan du njuta av en kopp varm choklad eller en kall österrikisk weissbeer samtidigt som du blickar ut över de vackra Alperna.  

Det finns också många mysiga kaféer i byn för den som vill ta en paus från både skidor och pjäxor. Missa inte heller byns afterski-utbud! 

Som en skön avslutning på dagen kan du ta ett dopp i poolen på Wagrains badland, Wasserwelt. Sjunk ner i den uppvärmda utomhuspoolen och blicka ut över pisterna som du tagit dig nedför tidigare under dagen.  

Wagrain paus

Sammantaget har Wagrain mycket att bjuda på för dig som älskar skidåkning, bekvämlighet och vacker natur.  

Vill du också uppleva allt vad Wagrain har att bjuda på? Se alla våra skidresor genom att klicka på knappen härunder. 

Kategorier: Wagrain, Österrike