<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Livigno - för hela familjen

Upplagt av Hubspot System den 2021-feb-24 16:14:25

Har du letat efter en skiddestination, där hela familjen kan ha roligt? Då rekommenderar vi Livigno! Denna italienska pärla ligger mellan de italienska bergmassiv och den Schweiziske nationalparken och har massor av möjligheter för roligheter, fart och upplevelser för hela familjen.

Så ska barnen, ungdomarna eller de äldsta med på skidsemester? Välj Livigno - för här finns det något för alla oavsett ålder!

blogg15(11)-1

 

Låt oss börja på pisten. Livigno ligger på 1.800 meters höjd vilket betyder att det oftast finns bra snö. Dessutom är Italien känt för sina fantastiska och breda pister och Livigno är verkligen inte ett undantag. Fördelat på de två bergssidorna, Carosello och Mottolino finns det pister för alla med möjlighet till bra snö hela dagen. På förmiddagen kan du njuta av hög sol på Carosello och på eftermiddagen kan du njuta av bra snö på Mottolino. 

När hungern smyger fram är restaurang Camanel Di Planon på Mottolinoberget helt klart värt ett besök. Här serveras saftig kyckling, ugnspotatis och deras fantastiska hemlagade salsasås. Här kan du verkligen ladda på energiförrådet innan ni beger er ut i pisterna igen.

Efter en dag på skidor så är det ju dags för afterski! Alegra på Carosellosidan har Livignos absolut bästa afterski. De har adopterat många afterskiklassiker som vi annars förbinder med Österrike, vilket tillsammans med den italienska klassiska drinken Aperol Spritz blir en succé. Många frågar ofta om man får ta med barnen till afterski. Till det finns det bara ett svar, ja! Alla är välkomna på afterski.

När det är dags för middag, har vi flera rekommendationer. Livigno är fullt med fansatsiak resturaner som har en passion för god man och goda viner. Restaurang Bivo rekommenderas varmt. Bivio ligger på Livignos mysigaste gågata och serverar bland annat ”pepper steak” utöver det vanliga. För att sätta pricken över i:et, njuts denna måltid med en flaska Amarone från restaurangens vinkällare.

I Livigno finns det alltså allt från breda pister, festlig afterski och fantastik mat - något som hela familjen kan njuta av. 

Livigno för de minsta

Att ta barnen med på en skidsemester är en av de bästa idéer en förälder kan få. Men barnen ska ju också underhållas och utmanas HELA tiden och i Livigno finns det ett hav av möjligheter för detta.

Ska barnen lära sig åka skidor? Scoula Sci Livigno är den skidskolan som vi sammarbetar med och här kan barnen lära sig att hantera skidorna på bara en vecka. Skidskolelärarna är både passionerade, erfarna och älskar barn. De ska nog se till att barnen både lär sig och har kul i skidskoleområdet på Carosellosidan.

Utöver skidskolan så finns det också olika lekplatser och barnområden där barnen kan leka sig trötta. Flera av dessa ställen har anställda som passar barnen så att resten av familjen kan åka skidor på de mer utmanande pisterna om det är det man önskar.

Livigno för de unga

Tycker de äldre barnen att det är tråkigt att åka iväg på en familjesemester så kan du locka dina ungdomar med detta:

Livigno blev kårat som årets offpistdestination i Italien säsong 2014/15. Offpistsystemet är unikt och säkrar att familjen tryggt kan njuta av dagen bland djup pudersnö på baksidan av bergen. Dessutom har Livigno en av Europas största snowparks och här finns några av Alpernas bästa hopp.

Har du energi kvar i benen när dag blir till kväll så bjuder Livigno också på ett nattliv utöver det vanliga. Miky's pub i Livigno är bland de mest omtalade pubar i området och något som kanske har bidragit till det är rutschbanan ner till baren eller väggen som försvinner...

Livigno för de äldsta

Ska familjens äldsta också med på semestern? Såklart ska de det! Livigno har mer än stora berg och funparks. Livignos gågata har allt vad hjärtat begär och här finns allt ifrån modebutiker, skidaffärer och mysiga cafés som är med och gör Livigno unikt. Gågatan är över en kilometer och har små mysiga utomhusserveringar som är med och skapar den autentiska stämningen.

Är full fart ner för en pist allt för actionfullt för de äldsta så finns det också möjlighet till längdskidåkning i Livigno. Över 30 km härliga längdspår finns i botten av dalen och inviterar till en dag på skidor där du fullständigt själv bestämmer tempot.

 

Låter detta intressant och ska hela familjen med på skidsemester? Klicka på knappen härunder för att läsa mer om Livigno och se alla våra skidresor till den mysiga skidorten. 

Life is better on the slopes…

Kategorier: Italien, Familj