<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Livigno - Alpernas mysigaste by?

Upplagt av Hubspot System den 2021-feb-24 16:16:12

Livigno har ett fantastiskt skidområde och är samtidigt en av de aboslout mysigaste byarna i Alperna. I vart fall om man frågar våra säsongsguider. Här delar de med sig av sina bästa tips bland annat skidåkning, aktiviteter och uteliv och berättar varför de är förtjusta i denna italienska pärla 

Livigno By

 

Två bergssidor med härliga pister och massa sol

Livigno är en liten by i Italien, belägen 1 816 meter över havet med pister på höjder upp till 2 796 meter. Skidområdet består av två bergssidor – Carosello och Mottolino.

Tillsammans utgör de båda bergssidorna 115 kilometer fantastisk pist. Det är lätt att tro att skidområdet är mindre än det är. Faktum är nämligen att en del pister är så pass breda, att de hade kunnat delas upp i tre.

Livigno satsar på kvalitet före kvantitet, så om du försöker hitta en dålig pist i Livigno får du leta länge. Området har allt från långa nybörjarvänliga blåa backar, till utmanande svarta.  

Livigno skidåkning

Är du en riktig soldyrkare? Då har du kommit rätt. Livigno har nämligen över 300 soldagar om året, och ligger på delad första plats i tävlingen om att vara den soligaste byn i Europa.

Livigno är dessutom ett av de mest snösäkra skidområden med en säsong som sträcker sig ända till slutet av april.  

Livigno sol

 

Aktiviteter för alla smaker

Byn erbjuder mer än bara skidåkning och passar såväl barnfamiljer som festglada unga. På berget erbjuds upplevelser som snöskoteråkning och paragliding. Vill man hellre ta en paus från utomhusluften finns det ett stort badland vid namn Aquagranda med tre avdelningar att utforska fitness & pool, slide & fun och wellness & relax.

I Livigno finns även bowling, skridskoåkning, go-kart på is och ett mejeri som tillverkar Livignos i särklass bästa glass, så här behöver ingen ha tråkigt. 

Utöver detta finns en lång gågata mitt i byn. Här kryllar det av allt från lyxiga butiker till pittoreska restauranger. Byns unika historia gör Livigno till ett tullfritt område, vilket självklart bidrar till otroliga shoppingmöjligheter.  

Livigno Bad

Fartfyllt avslut på dagen 

Något som inte får glömmas bort är Livignos fartfyllda uteliv. Med afterski-barer som Stalet, Kosmo och Alegra, samt klubbar som Bivio och Miky’s kan du dansa veckan lång om du vill. Livigno har faktiskt hela 200 barer.

Du behöver med andra ord inte vara rädd för att bli utan den där iskalla ölen, eller det där glaset aperol spritz, som avslutning en lång skiddag. 

Livigno Aperol Spritz

Så, som ni säkert nu har förstått så gillar vi Livigno så mycket tack vare den fantastiska skidåkningen, den otroligt mysiga byn och den goda maten, men också minst lika mycket tack vare stämningen, möjligheterna och solskenet!

Fler ord än så vore överflödiga, du får helt enkelt komma hit och uppleva Livigno själv. Välkommen! 

Kategorier: Italien, Livigno