Välkommen till Sestriere - byn som ger och ger

Upplagt av den 2021-feb-24 16:00:04


Välkommen till Sestriere! 

Sestriere är en mindre italiensk alpby som ligger nordväst om Turinnära gränsen till de franska Alperna. Det finns inte många konstgjorda skidbyar i Italien men just Sestriere är en av dem. 

Byn grundades på 30-talet på initiativ av Giovanni Agnelli som är mannen bakom bilmärket FIAT.

Läs mer om vad byn har att erbjuda!

Sestrieres kännetecken blev snabbt det ikoniska cylinderformade hotelltornet, som genom åren även har fått ett mindre vitt och ett större rött “systertorn”.  

År 2006 var Sestriere en av tre värdbyar för de Olympiska Vinterspelen i Turin och då bland annat knep Anja Pärsson guldmedaljen i slalom.

I samband med OS byggdes ett futuristiskt center-, hotell- och lägenhetskomplex i centrum, nära pister (målområdet) och liftsystemet. 

Kolla in våra fyra hotell i Sestriere här.

shutterstock_401668069

 

Utforska det italienska

Om du vill maxa din skidsemester i alperna så är Sestriere det självklara valet. 

 Som ett av sex system i det italiensk-franska skidområdet Vialattea”Vintergatan” på italienska, så finns det totalt 400 km pist och mycket att uppleva både innanför och utanför Sestrieres skidsystem och by. 

 Varje vecka tar vi våra gäster på pistvisning i grannsystemen Sauze d’Oulx och Sansicario och visar de fina, breda pisterna och vackra vyerna som man enkelt når genom att ta gondolliften över till andra sidan berget.  

 Sansicaro kan man utmana sin uthållighet i de långa röda pisterna som exempelvis Olimpica-pisten som sträcker sig från toppen till botten av området 

Skidåkningen i Sauze d’Oulx känns igen på hur skogsmiljön ramar in pisterna. 

Pisterna är vanligtvis inte lika branta som i Sestriere vilket i kombination med de täta skogarna ger en idyllisk känsla när du susar ner för pisterna. 

Lova mig en sak. Missa inte pist 2000 om du åker över till Sauze. Det är nämligen en superskön och lång pist där du verkligen kan stå på ordentligt och få till ett riktigt bra carving-åk.  

sauze-3

 

Följ med på en dagstur till det franska

Varje vecka gör vi även en dagstur till den franska delen av Vialatteanämligen Montgenévre 

Här låter vi våra gäster ta del av helt fantastiska vyer och från toppen av systemet kan de faktiskt se helvägen tillbaka till Sestriere och de ikoniska hotelltornen som jag nämnde tidigare. 

Montgenevre är det största av de sex skidsystemen i Vialattea och området är delat på båda sidorna av Montgenevres by.  

Det ingår 1 dags skidåkning i Montgenevre med ett vanligt liftkort på sex dagar eller mer, vilket är perfekt för att göra denna heldagstur till franska sidan och prova den ena sidan på förmiddagen och den andra på eftermiddagen. 

Sestriere-15 


Borta bra med hemma bäst

Men självklart är det på hemmaplan som vi njuter som allra mest!  

Sestrieres backar genomsyras av tävlingsarea-vibes vilket avspeglas att pisterna är välpreparerade och helt perfekta för carving-entusiasten!  

I området Borgata hittar du de absolut bästa pisterna enligt oss guiderFramförallt pist nummer 9 som är en lång röd nedfart. 

Förutom riktigt bra skidåkning kan du också njuta av utsikten från Vialatteas högsta punkt påväg till toppen av Monte Motta, där du kan skåda ut över de snöklädda bergen och hela Sestrieres by. 

Hela Vialattea är ett skidparadis för dig som älskar carving.  

Men det finns också ett paradis utanför pisten. Det finns nämligen cirka 1000 km offpist att utforska. Allra bäst blir det med hjälp av en utbildad offpist-guide. 

Om du verkligen vill ta skidresan till högsta nivå som tycker jag att du ska prova Heliskiing 

När det finns tillräckligt mycket snö så kan du åka upp med en helikopter och släppas av på toppen av berget för att skida hela vägen ned. 

Det är en upplevelse som du sent glömmer. 
 Sestriere-2

Det var allt för Sestriere för denna gången.

Jag hoppas att vi ses i här i vinter så att du själv kan chansen att uppleva den mysiga byn och allt runtom!

Kategorier: Italien, Sestriere, Guide till skidorter