Här får du flest soltimmar i Alperna

Upplagt av Denise den 2018-nov-08 09:34:39

Det är ingen hemlighet att svenskar älskar D-vitamin!

Jovisst självklart är skidåkningen viktigast, men näst viktigast är kanske att kunna komma hem och visa upp gogglebrännan...

Därför presenterar vi skidområden i Alperna med flest soltimmar.

Sol SauzedOulx

4,7 soltimmar/dag

På delad förstaplats kommer:

Sauze d' Oulx

Även kallad Alpernas balkong. Vilket säger mycket... Eftersom Sauze d'Oulx är placerad på en solig platå i Piemonte, Italien så kan du räkna med absurda mängder solsken. Faktiskt med ett snitt på hela 4,7 soltimmar om dagen. Alltså, det är svårare att hitta en skidort där solskenschanserna är så stora som i Sauze d'Oulx!

>> Läs mer om Sauze d'Oulx

Passo Tonale

Familjer som behöver extra D-vitamin på skidsemestern borde överväga att välja Passo Tonale som i genomsnitt också får hela 4,7 soltimmar per dag under säsongen och har ett skidområde som passar stora som små!

>> Läs mer om Passo Tonale

Canazei

Tycker du det är svårt att välja mellan att ha många pistkilomter eller många soltimmar? Då har vi svaret till dig! Åk till Canazei, för här skiner solen i genomsnitt 4,7 timmar om dagen. Plus att Canazei en del av världens största skidområde med hela 1.220 km pist.

>> Läs mer om Canazei

Livigno

Är du en äkta livsnjutare som älskar sol så ska du uppleva "Lilla Tibet" som Livigno också kallas! För här finns den perfekta kombon av sol (faktiskt med ett snitt på 4,7 timmar om dagen!), härlig skidåkning  på boulevardpister och fantastisk mat.

>> Läs mer om Livigno

Sol i Cervinia

4,3 soltimmar/dag

Skidorter med näst flest soltimmar är: 

Cervinia

Som Italiens högst liggande skidort lever Cervinia upp till att vara extremt snösäkert. Området ligger på 1.500 meter och högsta skidåkning på 3.500 meter. Tack vare områdets geografiska och höga placering har Cervinia alltså välsignats med ett snitt på 4,3 soltimmar om dagen!

>> Läs mer om Cervinia

Champoluc

Champoluc passar den erfarne skidåkaren som inte vill kompromissa mellan skidåkningen eller sol. För i Champoluc ligger solsnittet på 4,3 timmar om dagen och är även känt för att vara ett mecka för de som älskar puder!

>> Läs mer om Champoluc

Sol i Ischgl

4 soltimmar/dag

Sist men inte minst... 

St. Anton

St. Anton är bland annat känt för sin utmanande skidåkning, festliga afterski och internationella by. Men det många inte vet är att i St. Anton skiner solen i genomsnitt 4 timmar om dagen! Det betyder att här kan du vara rätt säker på nysnö och solsken i stora lass!

>> Läs mer om St. Anton

Sölden

Sölden har ett rykte om att vara en ev de snösäkraste skidorterna i Österrike och ligger på 1.400 meters höjd samtidigt som det erbjuder skidåkning upp till hela 3.249 meter över havet. Tack vare höjden har Sölden också i genomsnitt 4 soltimmar per dag!

>> Läs mer om Sölden

Ischgl

Ischgl är framförallt känt för sitt moderna skidområde samt att 90% av skidåkningen föregår på över 2.000 meters höjd. Ischgl är därmed ett snösäkert val, men också ett solsäkert ett - med ett snitt på 4 soltimmar om dagen!

>> Läs mer om Ischgl

Skidåkning och nysnö i all ära - men många soltimmar är minst lika viktig när man ska välja skidort i Alperna. Så, ett gott råd från oss är att välja en italiensk skidort. För solen skiner generellt mer i Italien än i Österrike. 
 

Mätningen bygger på historisk data från mittresvader.se i månaderna januari, februari och mars. 

Kategorier: Topplistan