<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Här får du flest soltimmar i Alperna

Upplagt av den 2021-feb-24 16:15:21

Det är ingen hemlighet att svenskar älskar D-vitamin!

Jovisst självklart är skidåkningen viktigast, men näst viktigast är kanske att kunna komma hem och visa upp gogglebrännan...

Därför presenterar vi skidområden i Alperna med flest soltimmar.

Slopetrotter-sol-i-alperna

4,7 soltimmar/dag

På delad förstaplats kommer:

Sauze d' Oulx

Även kallad Alpernas balkong, vilket säger mycket... Eftersom Sauze d'Oulx är placerad på en solig platå i italienska Piemonte, kan du räkna med absurda mängder solsken. Faktiskt med ett snitt på hela 4,7 soltimmar om dagen. Alltså, det är svårare att hitta en skidort där solskenschanserna är så stora som i Sauze d'Oulx!

Läs mer om Sauze d'Oulx

Passo Tonale

Familjer som behöver extra D-vitamin på skidsemestern borde överväga att välja Passo Tonale. Skidorten bjuder nämligen också på i genomsnitt  hela 4,7 soltimmar per dag under säsongen och har ett skidområde som passar stora som små!

Läs mer om Passo Tonale

Canazei

Tycker du det är svårt att välja mellan att få många pistkilometer eller många soltimmar? Då har vi lösningen till dig! Res till Canazei, för här skiner solen i genomsnitt 4,7 timmar om dagen, samtidigt som Canazei är en del av världens största skidområde med hela 1 220 kilometer pist.

Läs mer om Canazei

Livigno

Är du en äkta livsnjutare som älskar sol ska du uppleva "Lilla Tibet", som Livigno också kallas! Här finns den perfekta kombinationen av sol (faktiskt med ett snitt på 4,7 timmar om dagen!), härlig skidåkning i boulevardpister och fantastisk mat.

Läs mer om Livigno

Slopetrotter-sol-i-alperna-1

4,3 soltimmar/dag

Skidorter med näst flest soltimmar är: 

Cervinia

Som Italiens högst belägna skidort lever Cervinia upp till att vara extremt snösäkert. Området ligger på 1 500 meters höjd och högsta skidåkningen på 3 500 meter. Tack vare områdets geografiska och höga placering har Cervinia välsignats med ett snitt på 4,3 soltimmar om dagen!

Läs mer om Cervinia

Champoluc

Champoluc passar den erfarne skidåkaren som inte vill kompromissa med varken skidåkning eller sol. I Champoluc ligger solsnittet nämligen på 4,3 timmar om dagen och skidorten är även känd för att vara ett mecka för dem som älskar puder!

Läs mer om Champoluc

Slopetrotter-sol-i-alperna-2

4 soltimmar/dag

Sist men inte minst... 

St. Anton

St. Anton är bland annat känt för sin utmanande skidåkning, festliga afterski och internationella by. Men det många inte vet är att i St. Anton skiner solen i genomsnitt 4 timmar om dagen! Det betyder att här kan du vara rätt säker på att få uppleva både nysnö och solsken i stora lass!

Läs mer om St. Anton

Sölden

Sölden har ett rykte om att vara en av de mest snösäkra skidorterna i Österrike och ligger på 1 400 meters höjd,  samtidigt som det erbjuds skidåkning upp till hela 3 249 meter över havet. Tack vare höjden har Sölden också i genomsnitt 4 soltimmar per dag!

Läs mer om Sölden

Ischgl

Ischgl är framförallt känt för sitt moderna skidområde samt att 90% av skidåkningen föregår på över 2 000 meters höjd. Ischgl är därmed ett snösäkert val, men också ett solsäkert sådant - med ett snitt på 4 soltimmar om dagen!

Läs mer om Ischgl

Skidåkning och nysnö i all ära - men många soltimmar är minst lika viktigt när man ska välja skidort i Alperna. Så, ett gott råd från oss är att välja en italiensk skidort. För solen skiner generellt mer i Italien än i Österrike.

 

Mätningen bygger på historisk data från mittresväder.se i månaderna januari, februari och mars. 

Kategorier: Topplistan