<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Högt liggande skidorter i Alperna

Upplagt av den 2021-feb-24 15:56:21

I Alperna finns det många skidorter som kan erbjuda skidåkning på hög höjd genom liftar som tar dig riktigt högt upp i terrängen. Detta behöver dock inte betyda att själva byn ligger högt.  

Om du vill vara lite extra säker på att skidåkningen är bra hela vägen från toppen och ner till byn är det en bra idé att kika på skidorter där även byn ligger på en hög höjd.  

Nedan listar vi skidorter där både byn och skidområdet ligger högt och som därmed har en viktig sak gemensamt – de är snösäkra!  

5-Om-Slopetrotter-b(1)

 

1. Val Thorens 

Denna franska pärla ligger på 2 300 meters höjd och är därmed Europas och Alpernas högst belägna skidort. Val Thorens är byggt för skidåkning och du har i princip ski-in/ski-out var du än bor. Tack vare den höga höjden är det garanterat snö på gatorna, så det är bara glida ut i det gigantiska skidområdet.  

Den högsta skidåkningen sker på 3 225 meters höjd och du kan njuta av 600 kilometer pist i tre sammanlänkade dalar. Åkningen är i en klass för sig, för såväl rutinerade åkare som för nybörjare.  

Pistes1 - Marc Bérenguer_OT Val Thorens

 

2. Cervinia

Inte långt efter Val Thorens imponerande höjdnivå placerar sig Cervinia. Den vackert placerade skidorten ligger på 2 050 meters höjd och är därmed Italiens högst belägna skidort.  

Här finns Alpernas högsta skidåkning på hela 3 883 meters höjd. Glid ner för pisterna och njut av utsikten över det berömda Toblerone-berget Matterhorn. Här kan du räkna med hisnande naturupplevelser!  

Cervinia ligger i direkt anslutning till schweiziska Zermatt på andra sidan Matterhorn med 202 kilometer extra pist utöver de 157 italienska pistkilometrarna.  

Oavsett om du föredrar långa breda pister eller nervkittlande puderåkning så kommer du garanterat att få en fantastisk skidupplevelse i Cervinia 


Slopetrotter-Cervinia-Skiferie

 

3. Champoluc 

I den italienska skidbyn Champoluc är snö en självklarhet och trängsel i pisten en ovanlighet. Backarna håller högsta klass och den högsta skidåkningen ligger på 3 260 meters höjd. Tillsammans med Alagna och Gressoney utgör Champoluc skidsystemet Moterona Ski, som är ett riktigt skidmecka. Här finns allt från fantastisk offpist till familjevänliga backar. 

Byn, som ligger 1 587 meter högt, har en avslappnad italiensk atmosfär med traditionella lantliga hus och måltider som tillagats på äkta italienskt vis.  


slopetrotter-champoluc-piste

 

4. Canazei

Canazei är en klassisk norditaliensk landsby med snöiga gator, autentiska stenhus och massor av charm och idyll. Byn ligger på 1 470 meter höjd, omgiven av Dolomiternas vackra bergstoppar och är en fröjd att strosa runt i 

Skidorten är utgångspunkt för ett 500 kilometer stort sammanhängande skidsystem med möjlighet till hela 1 200 pistkilometer i det enorma skidsystemet Superski Dolomiti. Här finns skidåkning på 3 264 meters höjd på den fina Marmalodaglaciären och långa pister på upp till 13 kilometer. 


-c-www.wisthaler.com_14_02_dolomitisuperski_tag1_haw_4532-1

 

5. Sölden

Sölden är en av Österrikes mest snösäkra skidorter. Byn ligger på 1 400 meters höjd och erbjuder skidåkning på upp till 3 249 meter. Skidsystemet utgörs av tre toppar på över 3 000 meter vardera, “Big 3”, vilket förklarar Söldens höga snökvalitet.  

I Sölden finns hela två glaciärer, vilket ytterligare förbättrar chanserna till fantastisk snö. Både Rettenbachglaciären och Tiefenbachglaciären levererar enastående skidåkning med såväl breda boulevarder som lössnö av hög kvalitet.  

Den klassiska skidorten utvecklas år efter år, men har ändå lyckats behålla den trivsamma österrikiska alpstämningen. Dessutom är Söldens afterski och nattliv ett kapitel för sig! 

slopetrotter-soelden-destination

På en skidresa till någon av dessa skidorter kan du slappna av och glömma alla eventuella bekymmer om snöförhållanden. Det höga läget ger bästa möjliga snökvalitet. 

Hoppas att vi ses i pisterna!  

Kategorier: Canazei, Cervinia, Val Thorens, Champoluc, Snö, Sölden