Härlig stämning och skidåkning i Saalbach-Hinterglemm

Upplagt av Elsa Börjesson den 2019-dec-11 15:51:22

Den österrikiska idyllen Saalbach-Hinterglemm kallas för “The home of Lässig”. Lässig översätts till harmoni och lugn, vilket stämmer bra överens med känslan i byn. Med det sagt finns det också fullt med fart och liv i byn, både när det kommer till skidåkning och afterski. 

Ta del av våra säsongguiders tips på bland annat pister, restauranger och afterski-barer.

Saalbach by2

 

Perfekta svängar i ett effektivt skidsystem

Skidsystemet kallas för Skicircus och är känt för att vara effektivt och sammanhängande. Här erbjuds fantastisk skidåkning i fyra olika områden - Saalbach, Hinterglemm, Leogang och Fieberbrunn. De 408 kilometrarna pist erbjuder olika svårighetsgrader med allt ifrån långa carving-pister till utmanande svarta nedfarter för den mer avancerade skidåkaren.  

Skidsystemets längsta pist är en 7 kilometer lång fröjd som kallas för självförtroendebacken, eftersom det är relativt enkelt att få till perfekta svängar här.  

saalbach skidområde

 

Offpist i världsklass

Förutom den fina piståkningen finns det goda förutsättningar för härlig offpist, vilket bekräftas av att Freeride Would Tours hölls här i februari 2019. Freeride Would Tours är nämligen en tävling mellan de bästa offpist-åkarna på de mest utmanande alpina freeride-områdena.   

Saalbach-freeride

Oändliga utmaningar 

Från byn i Saalbach går det tre gondoler, Schattberg X-press, Bernkogelbahn och Kohlmaisbahn, som är ny för säsongen 18/19, upp till olika bergstoppar. Gondolerna förbinder systemet och gör det lätt att ta sig runt mellan olika områden.

För den hängivna skidåkaren som vill anta en utmaning och ta sig runt i hela området på en dag finns något som kallas “The Challenge”, där 65 kilometer och 35 liftar avklaras på cirka 7 timmar.  

Saalbach1

Äkta österrikisk känsla

Byn i Saalbach är charmig och mysig och ger en äkta känsla av att befinna sig i Österrike. Här finns både klassiska fina hotell och komplett utrustade lägenheter att hyra.  

Restaurangutbudet är brett och man behöver inte leta länge för att hitta ett rustikt ställe där det serveras alla möjliga klassiska rätter och personalen bär lederhosen – allt för att skapa den rätta stämningen. Vi rekommenderar Schattberg Stübe i byn för en förstklassig tiroler gröstl eller Reiter Alm i pisten för en grillad kyckling och oslagbar utsikt.  

reiteralm-saalbach-wandern-essen-145

Afterski som sent ska glömmas

Förutom ett brett utbud av mysiga restauranger har Saalbach-Hinterglemm mycket att erbjuda när det kommer till afterski. Här kan man få ett riktigt bra avslut på skiddagen! 

Mest känt är Hinterhag Alm, som har blivit korat till den bästa afterskin i hela Europa. En gammal lada uppe i pisten, liveband som spelar välkända låtar och kall öl kan ju knappast bli fel. Faktiskt sägs det att man inte har upplevt äkta afterski förrän man har avlagt ett besök på denna ikoniska skidfest.  

Hinterhag alm

Saalbach-Hinterglemm har allt som behövs för en lyckad skidsemester - skidåkningen, den genuina österrikiska stämningen och den festliga afterskin som man sent glömmer. Ett första besök hit leder ofta till mersmak och återbesök, det är svårt att släppa taget om den fantastiska upplevelsen man får!  

Vill du också uppleva Saalbach-Hinterglemm härliga stämning och fantastiska skidåkning? 

Se alla våra skidresor genom att klicka på knappen härunder. 

SKIDRESOR TILL SAALBACH-HINTERGLEMM

Kategorier: Österrike, Saalbach/Hinterglemm