<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Härlig skidåkning i Alperna för nybörjare

Upplagt av den 2021-feb-24 16:07:37

Ska du åka skidor för allra första gången i vinter?  

Eller var du kanske iväg på en tur för många år sedan och känner dig osäker på om svängarna fortfarande sitter i? 

Bara lugn - skidåkning är till för alla och i Alperna finns massor av härlig skidåkning även för den lite mer oerfarna åkaren. När du börjar känna dig mer varm i skidkläderna finns det också utmärkta möjligheter för att vidareutvecklas, helt i din egen takt.  

Nedan har vi samlat några områden som vi tycker lämpar sig extra bra till nybörjare. Överlag erbjuder dessa områden breda pister med plats för alla och ett stort utbud av gröna och blåa nedfarter med mindre lutning.  

Livigno-3

 

Perfekta pister i Livigno 

I den mysiga italienska skidbyn Livigno är bergen mjuka och pisterna så breda att det nästan känns som man är ensam i backen. Det vill säga att det är gott om plats för att pröva svängarna för nybörjare. Pisterna är alltid perfekt preparerade och du slipper obehagligheter som is, pucklar och tvära stup. Dessutom leder de flesta pisterna ned till byn och därmed är det nästan omöjligt att åka vilse i skidsystemet.  

De 155 kilometrarna pist är fördelade över två bergssidor, Carosello och Mottolino. Medan Mottolino erbjuder mer utmaning för den erfarne åkaren är Carosello perfekt för nybörjare. Här finns mängder av fina röda och blåa pister – och det bästa är att detta är bergets solsida, så du kan njuta av solens strålar samtidigt som din skidåkning blir bättre och bättre.  

slopetrotter-livigno-piste

 

Massor av plats i Passo Tonale

Italienska Passo Tonale är varje alpdebutants dröm, här finns ett otroligt överskådligt område som passar perfekt för nybörjare. Tack vare ett enastående liftsystem och breda pister har du ofta pisterna för dig själv, trots att skidsystemet i Passo Tonale är av det mindre slaget med 100 kilometer pist 

Det överskådliga skidområdet med fina nybörjarpister som leder ner till byn gör det enkelt att hitta och att åka skidor som nybörjare. 

Skidområdet Adamello Ski består av byarna Pontedilegno-Tonale, Passo Tonale och Temú. Just området omkring Passo Tonale med utgångspunkt kring huvudliften Valena har många breda backar med gott om plats för nybörjare. För de allra minsta nybörjarna finns ett rullband som gör att de kommer upp i backen på en enkelt och tryggt vis.  

Passo Tonale

 

Känn dig välkommen i Wagrain

Wagrain är en populär destination bland nybörjare eftersom det finns många fina blå och röda pister här. Dessutom är atmosfären avslappnad och välkomnande för alla slags skidåkare.  

Skidorten ligger mitt i det 350 pistkilometer stora österrikiska skidområde Ski Amandé, ett välplanerat skidområde som det är lätt att ta sig runt och hitta i. Wagrain är också känd för sin skidskola, där du inte lär ha några problem med att få tag i en skandinavisk instruktör som förhoppningsvis kan göra dig till nästa Ingemar Stenmark 

Wagrain

 

Mjuka och lättåkta pister i Zell am Ziller

Zell am Ziller är en del av Zillertal som är ett av de största skidområdena i Österrike med 639 kilometer pist, men även om området är stort passar det bra för nybörjare. Storleken är jämförbar med många franska skidområden, men skillnaden är att pisterna är mjukare och enklare.  

Zell am Zillers skidområde är cirka 150 kilometer stort och består främst av blåa och röda nerfarter. All skidåkning, även nybörjarbackarna, sker på hög höjd, vilket ger en goda förutsättningar och hög snökvalitet. Skidsystemet hänger bra samman och om man åker på olika nivåer och vill dela upp sig under dagen är det enkelt att samlas igen i mitten av systemet för en lunchpaus i solen.   

Stämning är avslappnad och här lär du garanterat hitta fler än du som aldrig satt foten i en pjäxa tidigare! 

Zell am ziller

 

Alpe d'Huez - sol och nybörjarpister

Den charmiga franska skidorten Alpe d'Huez är mycket nybörjarvänlig, och har dessutom ett av Alpernas soligaste skidområden. De franska Alperna erbjuder generellt sett mer utmaning, men skidsystemet Alpe d’Huez Grand Domaine Ski” är designat på ett vis som gör det enkelt för både nybörjare och mer erfarna åkare att hitta rätt och få massor av härlig skidåkning.  

Nybörjarpisterna ligger nämligen precis där liftarna startar, medan de svårare pisterna är belägna högre upp. Precis ovan byn hittar man ett brett utbud av vida och öppna pister för nybörjare, och det finns goda möjligheter att få en härlig naturupplevelse även om man inte är en avancerad skidåkare.  

När skidåkarmusklerna kräver lite vila är det bara att hitta en lugn spot och ta en välförtjänt paus i den härliga solen. 

Alpe d

 

Alperna har alltså massor att erbjuda nybörjare. Njut av den krispiga snön, den värmande solen och de breda pisterna och känn hur din skidåkning blir bättre och bättre! 

 

 

Kategorier: Alpe d'Huez, Livigno, Passo Tonale, Wagrain, Zell Am Ziller, nybörjare