<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guidernas tips på St. Antons bästa skidåkning

Upplagt av den 2021-feb-24 16:00:36

I St. Anton går fantastisk skidåkning och vacker natur hand i hand 

Denna stora skidort består av flera mindre områden, varav Rendl är en av våra absoluta favoriter.  

Detta finns det många anledningar till, dels för att pisterna är helt fantastiska och för att det finns något för alla nivåer.  

st.anton_1

 

Härliga åk, strandhäng och offpist 

Rendl är också perfekt för skidsemesterns första dagar, eftersom du både slipper långa köer och att råka åka vilse. Det finns både breda blå pister och skogsstigar, som är enkla att hitta. Här kan alla få härliga åkturer, vare sig man vill få igång benen eller öva stora carvingsvängar i pisten. Vill man ha lite mer fart, kan man ta den svarta pisten från toppen av Gambergbahn som lämpar sig för den mer erfarne åkaren 

Därutöver har Rendl sin egen "strand", Rendl Beach. Detta är en skönt område där du kan du koppla av och njuta av solen i sköna liggstolar med en underbar utsikt över bergen samtidigt som du kan bli underhållen av skidåkarna i Snowparken. Det är helt klart en sevärd show när de allra duktigaste kastar sig ut i de stora hoppen och gör konster. 

Sist men inte minst är Rendl också St. Antons offpist-mecka. Från toppen av stolliften “Riffel 2” stäcker sig uteslutande off-pistnedfarter ner längst berget. Här ska du såklart komma ihåg att ha koll på din utrustning och vara uppmärksam på rådande väderförhållanden. Vi rekommenderar att du bokar en guide när du ska ge dit ut på offpistäventyr 

st anton1

 

Valluga  Utsikt över fem länder

Arlbergs-områdets högsta topp heter Valluga. Den ligger på 2 811 meters höjd och erbjuder områdets längsta pist på nio kilometer. Pisten tar dig från toppen hela vägen ner till St. Anton by. Om man vill känna mjölksyran smyga sig fram i benen och samtidigt omgivas av en fantastisk utsikt så rekommenderar vi att åka hela pisten i ett åk.  

En solig och klar dag kan man se hela fem länder från Valluga; Österrike, Liechtenstein, Italien, Scweitz och Tyskland.  

Vill man ha en unik rundtur i Arlberg-området rekommenderar vi turen “Run of Fame". Turen sträcker runt hela området utan att man någon gång åker samma pist. Denna tur är något alldeles extra, speciellt med tanke på att Arlberg-området är Österrikes största skidområde och att det ändå går att ta sig runt det på en dag.  

Om du följer med oss guider runt i området visar vi oftast en lite kortare tur som nästan ramar in hela Run of Fame turen, nämligen turen till Lech. På en sådan runda tar vi dig bort från den stora folkmassan och visar dig nästan helt orörda pister. Vårt tips om du vill åka till Lech på egen hand är att ta Galdzigbahn upp vid öppning så du slipper liftköerna. 

st anton3

 

Snöiga hälsningar från Slopetrotter-guiderna i St. Anton, säsong 2018-19. 

Vill du också uppleva St. Antons fantastiska skidåkning? Se alla våra skidresor genom att klicka på knappen härunder. 

Kategorier: St. Anton, Offpist, Österrike