<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sölden - Guidernas tips på skidåkning i fantastisk natur

Upplagt av Hubspot System den 2021-feb-24 15:56:35

Luta dig tillbaka och låt dig bli inspirerad till en veckas skidåkning i österrikiska Sölden baserat på guidernas tips.   

Sölden är en riktig pärla som ligger gömd långt in i Ötztal-dalen. Här finner du ett skidområde med 144 kilometer pist och inbjudande blåa och röda boulevarder som tillåter alla att glida fram helt i sitt eget tempo. I Sölden finns även längre röda backar som bjuder på mer utmaning. Till sist har vi också våra svarta pister, där man bland annat kan testa de tuffa World Cup backarna som kan sätta även den mest erfarna skidåkare på prov 

slopetrotter-soelden-destination-1

Glaciärskidåkning i World Cup pisten 

World Cup pisten ligger på den ena sidan av Söldens glaciär och här finns det mängder med snö, vilket möjliggör skidåkning ända in i maj med en snökvalitet som alltid är av hög klass.  

Glaciären erbjudeett stort urval av olika slags pister. Här har man möjlighet att från toppen av glaciären åka non stop hela vägen ner till foten av Gaislachkogl, en stäcka på hela 15 kilometer. Åket går från glaciärens kala topp förbi de österrikiska vildvuxna träden ner till byn.

Sölden by 

I byn finns det två stycken huvudliftar, Gaislachkoglbahnoch “Giggijochbahn, vilka ligger i varsin ände av byn och ramar på så sätt in byns gemytliga liv. Byn är inte särskilt stor och består av en lång huvudväg. Längs denna hittar man allt från skidbutiker, bagerier och såklart afterskiställen. Här kan du få allt från en ordentlig fest på Schrimbar till mer lugn och ro på ställen som Weinfassl, där man kan umgås och ha det trevligt. 

Skidåkning i vacker natur  

Söldens skidområde är otroligt vackert. Eftersom Sölden by ligger på 1300 meters höjd tar det inte lång tid innan man kommer över trädgränsen när man åker skidor här. De flesta av Söldens pister återfinns alltså över denna gräns och tack vare detta har man nästan alltid en fantastisk utsikt över hela Ötztal-dalen. Liftarna öppnar redan vid åtta, och om man är morgonpigg och snabb till liften kan man se soluppgången från bergets topp, vilket är en helt otrolig upplevelse.  

Sölden soluppgång

Är du redo att packa väskan och hänga med till Sölden?  

Med snöiga hälsningar Lars, Slopetrotter-guide i Sölden, säsong 2018-19. 

 


Kategorier: Österrike, Sölden, Guide till skidorter