<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Canazei - guidernas tips på den bästa skidåkningen

Upplagt av Hubspot System den 2021-feb-24 16:14:18

Hur väljer du rätt i djungeln av destinationer och pister, i molnet av uppkastat puder och bländande solsken? Slopetrotters guider visar hur du kan ta dig runt bland manchester och liftsystem. Vi älskar snö och äventyr - och det finns det gott om i Canazei. 

dd8d133498afb8e6_d056f4b9f7bfcf73

Canazei ligger i östra Italien, i övre delen av Val di Fassa, med nära till både Bolzano, Verona och Innsbruck. Canazei gränsar till flera olika grannbyar och tillhör det alpina distriktet Trentino.

Berg sträcker sig högt på båda sidor om byn och ger en mäktig och rättfärdig bild av Dolomiternas oregelbundna, vassa och raka former. I byn får man en klassisk tyrolsk upplevelse med det bästa från Italien och Österrike, både vad gäller mat, arkitektur och inredning.

 

Skidåkning med oändliga valmöjligheter

Genom Canazei sträcker sig Dolomiti Superski, som med sina 1200 kilometer pist och över 460 liftar utgör världens största skidområde. Pisterna rör sig genom tolv olika skidområden kring UNESCO ́s listade världsarv Dolomiterna. I år blev Dolomiti Superski utnämnt till Italiens allra bästa skidområde, en välförtjänt nominering med tanke på kvaliteten i de solsäkra pisterna. 

Hjärtat i Dolomiti Superski stavas Sellamassivet. Sellamassivet är en del av bergsmassivet Dolomiterna som har blivit huvudperson i det enorma skidsystem Dolomiti Superski står för.

Runt Sellamassivet åker du på Sellaronda, en tur på totalt 40 kilometer, varav 26 kilometer i pist. Turen länkas samman med ett antal liftar och går att ta sig genom både med- och moturs på antingen det gröna eller orangea hållet. Båda rundor håller samma nivå med mestadels röda och blå pister, och fungerar fint som en rondell med möjlighet att vända närhelst benen eller klockan kräver.

Här blir du bortskämd med en oändlig valmöjlighet till avstickare och extraåk, Sellaronda är känd för att du som skidåkare aldrig upplever samma pist fler än två gånger.  

-c-www.wisthaler.com_14_02_dolomitisuperski_tag1_haw_4532

 

Majestätisk glaciärskidåkning

Glaciären Marmolada, även kallad “Queen of the Dolomites”, tillhör bergskedjan Dolomiterna och gränsar till Veneto och Trentinodistriktet. Glaciären är sammankopplad med flera skidområden och är känd för sin höga höjd med högsta toppen på 3343möh och “la Bellunese”, Dolomiternas längsta pist på 12km.

Marmolada ligger ofta på listan över “must do ́s” vilket den fantastiska utsikten gör sig förtjänt av. Bestämmer du dig för ett besök till marmolada så häng på låset innan liften öppnar, glaciären upplevs bäst på nypistade pister!

3271-en

 

Den gömda pärlan

Hidden Valley är Dolomiternas gömda pärla med lika fantastisk omgivning som nervkittlande historia. Få pister ger dig en lika äkta känsla av vildmark, isolation och enslighet som Hidden Valley.

Pisten startar från toppen av berget Lagazoui på 2752 meter, med utgångspunkt från Refugio Lagazoi, ett övernattningshotell med bäddar och tillhörande restaurang och bar. Pisten slingrar sig genom dalen mellan tornande bergsväggar och frusna vattenfall av is.

I området ekar historia från första världskriget med synliga kulhål och utkikstunnlar i bergen. Resan avslutas med häst och vagn längs med en frusen flodbädd. Här bogseras ni sida vid sida i en rogivande takt på skidor med händerna kring ett rep.

Hidden Valley ger dig allt vad Dolomiterna har att erbjuda! 

Lagazuoi_2-1000x640

Med utgångspunkt i Canazei kan du ta dig djupt in i Dolomiti Superski, alltid omgiven av Dolomiternas makalösa natur.
Vinterns nästa skidresa stavas: Canazei 

 

Kategorier: Canazei, Italien, Guide till skidorter