Bad Gastein - Guidernas tips på all slags skidåkning och aktiviteter

Upplagt av Elsa Börjesson den 2019-okt-07 15:42:43

 

Bad Gastein är helt enkelt ett riktigt härligt ställe. Skidorten har allt från fantastisk skidåkning i långa och breda pister till avkoppling i ett av Österrikes bästa kurbad.  

Bad-Gastein-By

En charmerande by

Bad Gastein är en charmerande by med vackra byggnader i hjärtat av dalen som omgivs av de vitklädda alptopparna. Detta är bland annat en av anledningarna till att skidorten blivit så populär som den är.  

Förutom skidåkning erbjuder Bad Gastein trivsamma restauranger, olika sportaktiviteter, pulserande nattliv och en skön upplevelse i byns berömda varma källor.  

Efter en lång dag i skidbacken finns det gott om möjligheter för att avsluta dagen med en kall ölnågon av de många apres-ski barer eller besöka det populära kurbadet.  

 

Skidåkning för alla 

Skidsystemet stäcker sig från 1 000 till 2 700 meter över havet, fördelat på fem skidområden. Oavsett vilken nivå man befinner sig på som skidåkare så finns det nedfarter och utmaningar för alla.

Om du är ute efter ett familjevänligt område med blå och röda pister är Bad Hofgastain och Dorfgastein ett paradis. Söker du istället lite brantare och mer utmanande backar är Sportgastein stället för dig. Här finns en lång rad bra och varierande pister och dessutom är off-pisten något alldeles extra.  

Urvalet av pister i Bad Gastain är stort, och här återfinns Salzburgområdets längsta nedfart på hela 10,5 kilometer.  

Bad-Gastein-Skiferie

 

Staden som aldrig sover

Om det är en sak som denna by absolut inte gör så är det att sova. Varje år hålls en rad schyssta evenemang, såsom Red Bull Playstreets, isklättring, alpin skidåkning och konserter på berget och i byn.  

Även fast byns turism har ökat så har den lyckats behålla sin österrikiska atmosfär och gästfrihet. De gamla husen i olika färger, de smala slingriga gatorna och den vackra naturen gör att man känner sig välkommen.  

Bad-Gastein-Venner-Ski

Bad Gastein bjuder alltså på skidåkning i världsklass, fantastiska spamöjligheter, festlig afterski och härlig österrikisk stämning. Låter det som något för dig? 

Häng med oss till Bad Gastein! 

SKIDRESOR TILL BAD GASTEIN

 

Kategorier: Österrike, Bad Gastein