Är du redo för ett äventyr i Alperna?

Upplagt av den 2021-feb-24 16:04:44

Har du alltid drömt om ett äventyr i Alperna, eller är du bara sugen på att testa något nytt och bryta gamla vanor? Då borde du bli en del av Slopefamiljen och göra en säsong som skidguide på en av våra destinationer.

Redan nu söker vi guider inför nästa säsong och kanske är du en av dem? Här kommer vi inte att skriva vad som krävs av dig och de alla olika arbetsuppgifter som finns… istället kommer jag utifrån mina personliga erfarenheter berätta varför du ska bli guide hos Slopetrotter Skitours.

För det första, och jag vet att det låter som en kliché, är det verkligen en upplevelse och ett minne för livet att arbeta som guide. Under de månader som du arbetar som guide kommer du få vänner för livet och utvecklas enormt som person. Det är också en erfarenhet som kan öppna upp många nya dörrar i framtiden. Och visst, jag ska vara ärlig, det är mycket arbete men jag lovar att du kommer att få dubbelt så mycket tillbaka! 

Skidåkning, gemenskap, afterski, vänner, roliga gäster, utmaningar, fester, god mat, vinsmakning, paraglidning, offpist och så mycket mer… Detta är bara några få av de ord jag skulle använda för att beskriva min säsong i Alperna. Du lär även känna en skidområde så pass bra att det kommer att kännas som ditt andra hem. 

En fördel med att arbeta som guide för Slopetrotter Skitours är att våra guider får mycket frihet under ansvar, där du tillsammans med ditt team sätter arbetsramarna. Detta leder till att det blir en arbetsplats med högt i tak samtidigt som det finns plats för människor med olika erfarenheter.

Sist men inte minst, med rätt inställning så är det otroligt roligt att arbeta som guide och det är du själv som bestämmer hur grym din säsong blir! Så, är du redo för ditt livs äventyr i Alperna? Sök då jobbet som skidguide hos Slopetrotter Skitours här.

blogg17

Intervju med vår guide Maja

Maja 24 år
Två säsonger
-Bad Gastein 2014/15
-Saalbach 2015/16

Varför sökte du jobbet som skidguide hos Slopetrotter?

Friheten i hur man arbetar som guide fick mig att välja Slopetrotter. Jag upplevde att det var rätt tidspunkt i livet då jag kände att jag skulle få mest utav upplevelsen. Jag ville testa något nytt efter studierna och därför valde jag att söka jobbet som guide hos Slopetrotter.

Vad har varit bäst med att arbeta som skidguide?

Att man kan kombinera sina intressen samtidigt som man möter massa nya spännande människor. Jag känner att jag har fått jobba på två destinationer som passar min personlighet där jag har upplevet att den gemensamma skidåkningen har varit som att åka skidor med nya vänner. Det bästa med att arbeta som skidguide är möta alla glada gäster.

Har du ett extra roligt minne under din tid som skidguide som du vill dela med oss?

Under min andra säsong i Saalbach mötte jag en gäst som skulle fira sin 50-årsdag och som för första gången var i Alperna tillsammans med sina fyra barn. Han berättade att det hade varit på deras "bucket listatt åka ner till Alperna tillsammans med hela familjen. Jag umgicks mycket med dessa gäster och de bjöd mig flera gånger på middag. När de skulle hem igen sa han med stolhet "nu kan jag äntligen kryssa av en skidsemester med familjen på min bucket list". Detta var en upplevelse där jag kände att arbetet som guide innebar så mycket mer än att bara skidåkning och afterski. Jag fick vara med och förverkliga våra gästers drömmar. 

Vem skulle du rekommendera guidejobbet till?

Någon som har lust att testa något nytt. En person som inte säger nej till utmaningar och självklart någon som älskar att åka skidor och vara ute i naturen. Då är jobbet som skidguide hos Slopetrotter Skitours perfekt för dig.

Kategorier: Reseledare i Alperna