Guide - här får du den bästa offpiståkningen

Upplagt av Camilla den 2020-jul-27 09:30:00

Puder, pulversnö, champagnepuder eller bara pudersnö...

Kärt barn har många namn! 

Vad du nu än väljer att kalla det, är skidåkare världen över överens om en sak: 

- det är den absolut bästa formen av snö, punkt slut! 

A touch of heaven 

En freeriders paradis är helt klart att hitta "en gryta" full med orörd pudersnö - som ingen annan redan hittat till. Det får gärna kännas lite som om att man åker på moln och om man faller känns det som att landa i en skön sackosäck. 

Svängarna känns som att skära i gele och skägget (om man har ett sådant) är säkerligen fruset till is av all den flygande snön som uppkommer i kölvattnet efter varje sväng man tar.  

offpiste-ischgl

Låter det som något för dig?

Grattis!  Här får du nämligen fyra av våra bästa skidorter när det kommer till offpiståkning.

Champoluc & Gressoney 

Oavsett vilken av de  italienska skidorterna Champoluc eller Gressoney du valt för din skidresa, kommer ditt liftkort ge dig tillgång till hela Monterosa-området. Detta område talas ofta om som "mecka" bland offpist-entusiaster. 

Alagna är en del i Monterosa-området som är speciellt känd för fantastisk offpiståkning. Om du vill uppleva detta område är ett hett tips att testa åkningen i området som löper från bergspasset Passo Salati ner till Alagna.

LÄS MER OM CHAMPOLUC HÄR

LÄS MER OM GRESSONEY HÄR

offpiste-topbillede

 

Ischgl

“Descents without tracks right in front of you. Fresh tracks behind you. You’ve arrived in Ischgl!  

Denna text hittar du på Ischgls egen hemsida, vilket stämmer väl in med verkligheten! Vid toppen av E5-gondolen når man bergstoppen Piz Val Gronda. Härifrån kan du cruisa nedför breda boulevarder av pudrigaste puder!

Ischgl är därmed inte att förglömma när man är på utkik efter en skidort med helt suverän offpist. 

LÄS MER OM ISCHGL HÄR

Billede3

St. Anton

Välkommen till St. Anton - ett magnifikt Winter wonderland! 

Utöver 350 km. pister som hela det samlade Ski Arlberg erbjuder, finns det även 200km offpist-rutter som är säkrade för laviner! I puderparadiset St. Anton kan du med andra ord vara säker på att hitta den slags offpist som passar dig - oavsett vilken nivå din skidåkning ligger på. 

LÄS MER OM ST. ANTON HÄR

valdoffpist_620x272

Cervinia

I Cervinia, som angränsar till det schweiziska skidområdet Zermatt, kan du njuta av den majestätiska utsikten över "Toblerone-berget" Matterhorn. Båda områden är kända för deras storslagna offpist. Cervinia erbjuder också helliskiing, där du blir guidad av en bergsguide och avsatt på en bergstopp.  Därifrån cruisar du nedför de tjocka, orörda snödynerna, låter inte helt fel va?

LÄS MER OM CERVINIA HÄR

HELI-1

Men kom ihåg - säkerheten först! 

Att åka offpist är inte helt utan risk. Vi rekommenderar därför ALLTID att du har med dig en erfaren guide som känner till området och som vet allt om lavinsäkerhet. Kom dessutom ihåg att alltid ha den riktiga utrustningen. Mer om detta kan du läsa om här.

Vill du ha hjälp med att hitta en riktigt pudrig skidresa? 

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter, så återkommer vi med några härliga erbjudanden!

FÅ ETT RESEFÖRSLAG

Kategorier: Off-piste