<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ischgl – Fantastisk skidåkning och natur

Upplagt av den 2021-feb-24 16:14:00

Välkomna till Ischgl - ett snöparadis med ett skidområde som sträcker sig över både Österrike och Schweiz. Här finns möjlighet för fantastisk skidåkning i de 235 pistkilometerna och även stora möjligheter för den som vill åka off-pist. 

I denna artikel delar vi skidguider med oss av våra bästa tips på skidåkning i Ischgl!  

Ischgl

 

Off-piståkning från Piz Val Gronda 

I utkanten av Ischgls skidområde, Silvretta Arena, finner ni toppen Piz Val Gronda, med en höjd på 2 812 meter över havet. Efter en tur upp med den moderna gondolliften E5, öppnar sig fantastiska möjligheter för off-piståkning.

Detta område var tidigare endast tillgängligt för ski-touring, men sedan 2013 då liften Piz Val Gronda byggdes är toppen tillgänglig för alla skidåkare!  

Offpist i Ischgl

Härifrån är det populärt att ta sig ned off-pist mot Heidelberger Hutte - en restaurang mitt i terrängen som serverar klassisk österrikisk mat. Njut av varm, stärkande mat efter ett gäng offpist-repor.  

Vi vill betona vikten av att ha med sig rätt säkerhetsutrustning när du ger dig ut och om du är oerfaren - att åka med en bergsguide som känner området väl 

 

Majestätisk utsikt från Greitzpitze 

Från toppen Greitspitze finns en av de bästa utsikterna i hela skidområdet. Som den högsta punkten i Silvretta Arena, med en höjdhela 2 872 meter över havet, ser ni långt ut över det vackra landskapet.  

Härifrån startar även områdets längsta nedfart. Den 11 kilometer långa pisten slingrar sig från toppen av Greitspitze hela vägen ner till Ischgls by.  

Utsikt i Ischgl  

 

Utmanande skidåkning i Ischgls brantaste pist 

För den avancerade åkaren som vill utmanas på pisten erbjuder Ischgl 52 kilometer svart pist. En av dessa pister är nummer 14a, som med en lutningupp mot 70 procent är känd som den brantaste pisten i skidområdet. Pisten startar vid toppen Greitspitze och därefter sträcker den sig ned mot Höllboden 

 

Smuggler’s run 

Som en flört med smugglingen som genom historien har pågått mellan den schweiziska byn Samnaun och österrikiska Ischgl, invigdesSmuggler’s Runvintern 2016/2017. Här kan du välja på tre rutter utefter din nivå - guld på 59 kilometer, silver på 41,1 kilometer eller brons på 40,2 kilometer.  

Samtliga turer tar dig genom stora delar av systemet och är därför ett perfekt sätt att upptäcka området.  

Ischgl skidåkning

 

Guidernas favoritpister 

Vi vill avsluta med en liten sammanfattning av de pister som enligt oss guider är de bästa i området. Den blåa pist 22 är en pist för alla - bred och perfekt för att ta ut slalomsvängarna ordentligt. Pist 80 är också en favorit, den sträcker sig från Palinkopf hela vägen ner mot Samnaun och bjuder på en åktur med fantastisk utsikt.  

För den som föredrar svarta pister skulle vi tipsa om de svarta pisterna vid E- och D-liftarna. Här är det nämligen ofta gott om plats i pisten, så ni har möjligheten attupp farten ordentligt.   

ischgl-sonnenskilauf-c-tvb-paznaun---ischgl

För den som vill få det mesta ut av skidåkningen är Ischgl alltså helt klart värt ett besök! 

Ett stort skidområde med pister i absoluta toppklass, ett modernt skidsystem och hisnande offpist. Addera härliga restauranger i pisten, en mysig idyllisk by och makalös afterski och du har det perfekta skidresmålet!  

Snöiga hälsningar från säsongsguiderna i Ischgl säsongen 18-19.

Kategorier: Ischgl, Österrike