Följ med på äventyr i Zillertal

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-feb-24 11:17:42

Zillertal är världens största skiddal med hela fyra huvudområden att utforska. Liftkortet är giltigt i hela dalen, så du är garanterad skidåkning för alla nivåer.  

Om du tycker om långa turer och vill ut så många pistkilometer som möjligt under din skiddag är Zillertal Arena vårt bästa bud. Här kan du åka över till Gerlos och sedan vidare till Köningsleiten.  

Genom hela dalen går Zillertal Bahn, som förbinder alla skidområden. Både tåg och bussar är lättillgängliga och supereffektiva

Zillertal

 

Äventyr för barnen 

För dig som reser med barn som älskar fart finns det mycket att uppleva i Zillertal. I Zell am Ziller ligger det en bergochdalbana som är perfekt för barn. Därutöver kan man få upp farten rejält om man testar att åka gummiringar ner för backarna i Gerlosstein.

 

Glaciärskidåkning i Hintertux 

Ett av de fyra skidområdena har öppet året runt, nämligen glaciären Hintertux. Vill du ha fullt med solsken samtidigt som snön under skidorna är helt perfekt, är Hintertux ett optimalt skidområde.  

I Hintertux väntar upplevelser året runt, förutom extremskidåkning kan du ta en simtur i det iskalla vattnet eller paddla kajak genom den stora glaciären 

Zillertal 1  

 

Äventyr i månskenet 

Är du en riktig nattuggla behöver du inte låta solnedgången stoppa dig när du befinner dig i Zillertal. Med de många olika aktiviteterna som erbjuds efter mörkrets inbrott kommer du garanterat inte att gå rastlös.  

I loppet av vintersäsongen arrangeras löpande på utvalda dagar något som kallas för ‘Moonlight Skiing & Dinner’. Evenemanget startar med en traditionell tyrolsk middag som serveras i en bergsstuga. Därefter klickar man på skidorna och åker ner för de nypistade backarna i månskenet.  

Detta är inte det enda du kan uppleva när mörkret har lagt sig. Det arrangeras nämligen kälkturer en gång i veckan, där du kan susa ner för en 7 kilometer lång kälkbacke, för att sedan avsluta arrangemanget med att njuta av ett glas varm Lumumba eller varm choklad.  

För den som söker en upplevelse utöver det vanliga kan man i området Ahorn, i Mayrhofen, spendera natten i en igloo på 2 000 meter över havet. Vare sig du vill ha en kul upplevelse med vännerna eller en romantisk natt med din partner så är detta Igloo hotell ett minnesvärt och annorlunda hotellbesök.  

Zillertal moonlight

 

Adrenalinkick 

Om du är typen som älskar adrenalin och höjder är paragliding förmodligen något som faller helt i din smak. I Zillertal kan du paraglida i de olika områdena och se den vackra dalen från ett nytt perspektiv.  

Zillertal paragliding

I Zillertal väntar alltså massvis av härlig skidåkning och andra spännande äventyr.  
Vill du med hit?  

Snöiga hälsningar från säsongsguiderna i Zillertal säsongen 18-19.

SE SKIDRESOR TILL ZILLERTAL

Kategorier: Österrike, Zillertal