En suverän skidsemester i Schladming!

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-jan-07 11:52:00

Trots att Schladming inte är det största skidområdet i Österrike finns det goda möjligheter för att få toppenbra skidsemester med full fart.  

Du har möjlighet att åka skidor på de fyra sammanhängande bergen: Hauser Kaibling, Planai, Huchwurtzen och Reiteralm. Dessutom kan du besöka Dachstein Gletcher på 2 700 meters höjd och få en fantastisk utsikt.  

 Följ med här och se mitt förslag på en vecka med fenomenal skidåkning i Schladming!  

Schladming

Söndag 

Det är den första skiddagen och man behöver ofta få igång benen till att börja med. På Hauser Kaibling hittar du många väldigt breda blå och röda pister. Därför tycker jag att en härlig dag på detta berg är det bästa sättet att värma upp benen på, med skidåkning för alla nivåer.  

Lunchen kan avnjutas på Krumholts Hütte, som serverar god österrikisk mat och lokalbryggd Schladminger öl.  

Måndag 

Nu är benen igång och du har hittat tillbaka till formen. Måndag är åtminstonde den dag då mina svängar äntligen börjar bli snygga och mina pjäxor sitter som de ska.  

Turen går därför till Huchwurtzen, där det bjuds på långa och breda röda pister. Min favorit är pist nummer 41 som ligger lite gömd, men som verkligen är värd den lilla omvägen.  

Dagens lunch intas på Tauernalm där bergets bästa pizza och spröd haussalat serveras. Efter några åk kan man återigen pausa och njuta av Schladmings bästa kopp varm choklad. Är vädret på topp har de en skön terrass där du kan njuta av solens strålar.  

Schladming - Hochwurzen

Tisdag 

Efter att ha åkt skidor på två av fyra berg tycker jag att det är dags att prova berget längst ut till höger på pistkartan, nämligen Reiteralm.  

Reiteralm är det berg där det är minst folktätt i backen och var många professionella skidåkare från närområdet tränar. Naturen är helt fantastisk och möjligheterna för att åka långa härliga turer är många. Min favoritpist här på berget Reiteralm är pist nummer 5, faktiskt är det min favoritpist i hela Schladming, så den rekommenderar jag dig varmt att pröva!  

Onsdag 

De tre dagarna fyllda med skidåkning börjar kännas i benen och kroppen börjar kännas riktigt trött.  

Därför går turen mot glaciären, dit du kan ta med skidorna i väskan och njuta av den vackra utsikten över hängbron, som jag absolut inte tycker att du ska missa! Där finns också ett ispalats med vackra isskulpturer.  

Schaldming glaciär 1

Torsdag 

Ingen rast och ro här! Den värsta syran i benen har lagt sig och därför är det nu hög tid till att köra offpist. Jag rekommenderar att hyra en offpist-guide som tar dig med på åk där adrenalinet pumpas runt i kroppen. Guiderna är lokala och känner till området och dess pärlor bättre än de flesta.  

Schladming 2

Fredag 

Sista skiddagen. Typiskt... 

Sista skiddagen bör helt klart spenderas i dina favoritpister som du har hittat under veckans gång. Vi ska njuta av de sista kilometrarna i benen och avsluta med en god varm glühwein och den bästa kaisersmarrnSchladmingger Hütte på toppen av Planai.

Därefter avslutar du dagen och turen till Schladming på bästa sätt genom att åka hela vägen ned till bergets fot. Då passerar du nämligen VM-pisten, som är en svart nedfart. Den användes till Night Race och till alpina VM som Schladming var värd för 2015. Nu kan du skriva det på CV’et 😉 

unser-leckerer-kaiserschmarrn_186899

 

Det var mina bästa tips till en vecka i Schladming 

Jag hoppas att du har fått lust att komma hit ner! 

Snöiga hälsningar Julie, säsongsguide säsongen 18-19.

SE SKIDRESOR TILL SCHLADMING

Kategorier: Österrike, Schladming