<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Därför kommer du älska Livigno

Upplagt av den 2021-feb-24 16:12:51

Vem kan inte älska Livigno?!” uttryckte sig en tidigare gäst sig efter sin skidsemester till Livigno. Och jag kan bara hålla med, vem kan inte tycka om denna fantastiska skidby som erbjuder på så mycket mer än bara skidåkning?

Därför tänkte jag berätta för dig varför det är så lätt att bli förälskad i den charmerande italienska byn Livigno.

Boulevard pister med förstaklassig preparering

I Livigno kan du förvänta pister av kvalité och inte kvantitet. Ett skidområde med 115 km pist kan kännas lite, men pisternas kvalité gör att du inte har behov för ett större område.

De breda, breda pisterna är så stora att du nästan alltid känner dig ensam på pisten! Det betyder också att pisterna kan behålla sin manchester långt in på dagen.

P.S. Missa inte pisten som ligger under liften Skydancer, för här kan du verkligen öva dig på de STORA carvingsvängarna. 

Livigno bred pist

 

Här blir du dränkt i solsken

Visste du att Livigno är en av de destinationer som har flest soltimmar i hela Europa?! Som en gäst sa, “här kan du förvänta dig 4 soldagar av 6 på din skidsemester”.

Det vill säga, att oddsen är med dig som du satsar på att vinna ett lotto där priset är solsken!

Livigno sol

 

Liftkö, vad är det?

På en skidsemester till Livigno är en liftkö en sällsynt syn, därav frågan, vad är det?.

Här blir du bortskämd och du glömmer fort bort hur det känns att trängas i långa liftköer med människor som inte vet hur man köar…

Här kan du verkligen utnyttja ditt liftkort till fullo, utan att din skidåkning går till spillo!

Livigno lift


Fantastisk mat och vin á la italian style

Här blir dina smaklökar aldrig besvikna, för här finns allt vad hjärtat begär, allt från fantastiska pizzaställen till michelinrestauranger! Två personliga favoriter är Bivio och Bait dal Ghet.

Oavsett vilken rätt du har valt från menyn kan de alltid rekommendera en fantastisk vin till. Ofta blir det en av de lokala vinerna från valtellinaområdet.

De flesta av mejeriprodukterna i byn har producerats på Livignos helt egna mejeri, Latteria. Som helt säkert är värt ett besök om du älskar ost och äkta italiensk glass! 

Livigno picknick

 

...pricken över i:et, det är billigt!

Det bästa är att din plånbok inte behöver lida efter ett restaurangbesök, för det är nämligen billigt att äta ute i Livigno!

Byn går också in under som ett taxfree-område, vilket betyder att du kan hitta allt från elektronik till parfymer till ett riktigt bra pris.

Livigno ny kväll

 

En by med många möjligheter

Livigno är en by full av liv och detta har att göra med att det bor många lokalbor året runt. Det finns också många traditioner, vilket ofta fyller Livignos gator med färger och musik!

Dessutom har Livigno också troligtvis italiens bästa afterski!

Är du ett nattdjur som älskar att dansa tills solen går upp så är Livigno det rätta stället för dig, för här kan du förvänta dig ett fartfyllt uteliv. Men oavsett om du reser med familjen, vännerna eller din partner så har Livigno's by något för alla!

Som sagt, det är svårt att inte bli förälskad i fantastiska Livigno. Men det måste upplevas och jag lovar, en skidresa till Livigno kommer inte att bli din sista!

Hitta din skidsemester till Livigno här!

Life is better on the Slopes…
Slopetrotter Skitours

Kategorier: Italien