<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cervinia: en svensk favorit

Upplagt av den 2021-feb-24 16:16:12

Cervinia är en riktigt svensk favorit, men vad är det som har gjort denna italienska destination så populär i det långa landet lagom?

Kanske är det på grund av att vår kungafamilj flitigt har besökt Cervinia, eller beror det på att Cervinia är en av Italiens mest snösäkra destinationer? Eller är det kanske båda delarna som har gjort Cervinia till en svensk “must-do”?
Det finns många anledningar att Cervinia har blivit en riktigt svensk favorit och dem tänkte vi kika närmare på här!

Skidåkning all-round

I Cervinia kommer du inte att sakna pistkilometer för här kan du nämligen utforska hela 350 km pist. Förutom att skidområdet är stort så är också Cervinia känt för att ha breda och framförallt långa pister. Det finns också många pister som startar i toppen och som går hela vägen ner till byn.

Önskar du mer utmanande skidåkning så finns möjligheten att åka över till Zermatt, och på så sätt kan du uppleva schweizisk skidåkning till ett rimligt pris!

Cervinia pist

 

Högt, högre, högst!

Cervinia ligger på en höjd på 2.050 meter och är därför Italiens högst belägna skidort! Detta betyder att Cervinia är känt för att ha hög snösäkerhet. Och det är inte utan anledning. Cervinia har nämligen år efter år haft ett snittdjup på berget på cirka 2 meter!


Med ett så högt skidområde så är det heller inte så konstigt att Cervinias högsta skidåkning är belägen helt uppe på 3.883 meter över havet och föregår på Matterhorns glaciär!

Landskap som tar andan ur dig

Tack vare att Cervinia är Italiens högst belägna skidort så kan du räkna med obeskrivliga naturupplevelser. Något som många svenskar beskriver är öppna vyerna som breder ut sig över snöklädda alptoppar mot klarblå himmel.
Lundell har helt rätt när han sjunger “jag trivs bäst i öppna landskap” för svenskarna älskar Cervinia!
Matterhorn, är inte en av världens mest avbildade berg utan anledning… Oavsett vart du står nere i byn så kan du se det magnifika tobleroneberget!

OBS. Glöm inte din kamera.

Cervinia Matterhorn

 

Världskända pister

Förutom att skidområdet är känt för att vara stort och varierat har Cervinia några av världens mest kända pister!
I en undersökning från CNN om världens 100 bästa nedfarter tar Ventinapisten nr. 7 i Cervinia en tredjeplats! Pisten är 14 km. lång och sträcker sig från Plateau Rosa på 3 500 meters höjd hela ner vägen till byn som ligger på 2 050 meters höjd! För att komma hit är det lättast att ta kabinliften Cime Bianche.

Som om det inte vore nog finns också Alpernas längsta pist i Cervinia. Pist 1 som den heter är en HELA 22 km. lång röd pist! Här kan du verkligen testa pulsen.

Avslappning på hög nivå, alltså bokstavligt talat...

Glöm inte bort att ta pauser mellan skidåkningen på någon av alla fina restauranger som finns i skidområdet. Italien är kända för sin mat och Cervinia är inte ett undantag och heller inte restaurangerna som finns på pisten!

Unna dig ett besök på Ullas som är en storfavorit. Här kan du testa innovativa recept såsom ren, tempua och ravioli med kungskrabba. Till maten får du goda viner både från och utanför lokalområdet, du får helt enkelt det vin som passar bäst till maten.


För fulländad avslappning sätt dig i en solstol och njut av solen. Låt dig själv få ta en “siesta” och jobba på brännan. Men det viktigaste är nästan att nypa sig själv i armen för att verkligen förstå den storslagna natur du står inför.

Cervinia grupp

Det är inte svårt att förstå att Cervinia har blivit en riktigt svensk favorit, för här finns det hela och passar därför perfekt för en veckas skidsemester.

Och speciellt passar det dig som älskar att cruisa ner med stora carvingsvängar med solsken i ansiktet och fantastisk natur framför dig!

Life is better on the Slopes…
/Slopetrotter Skitours

Kategorier: Italien