<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Alperna eller svenska fjällen

Upplagt av den 2021-feb-24 15:58:50

Tycker du bäst om att åka på skidsemester till Alperna eller till svenska fjällen? I våra ögon finns det fördelar och nackdelar med båda destinationer. Om du inte testat en skidsemester till Alperna är det kanske dags att se vad de många skidorterna har att erbjuda 

Utan att förringa de utmärkta svenska skiddestinationerna, vill vi gärna dela med oss av vad vi tycker är de främsta fördelarna med en skidresa till Alperna. Samtidigt passar vi också på att avliva några av de myter som cirkulerar kring Alperna. 

Slopetrotter-Ski-4


1. Underbart väder 

I Alperna har du stor chans att få uppleva skidåkning i strålande sol. Vi kan givetvis inte garantera bra väder, men rent statistiskt sett har Alpernas skidorter många soltimmar och det är ljusare längre tid på dagen än i Sverige. Det är inte fy skam att avnjuta en god lunch i solen eller till och med komma hem med lite gogglebränna.  

SOL1


2. Stora skidsystem 

Alperna har otroligt mycket att erbjuda när det kommer till varierad skidåkning. Förutom att du finner mängder av pister i alla svårighetsgrader så finns det också fantastisk off-pist på de allra flesta alp-orter. Dessutom behöver du sällan stå lång tid i liftkö eftersom liftsystemen är så pass stora. Därmed kan du spendera mer tid i backen och mindre i liften - bra va? 

De stora skidsystemen erbjuder något för alla, vilket gör att skidåkningen i Alperna passar både den erfarne och nybörjaren. Myten om att nybörjare inte klarar av Alperna är alltså inte särskilt sann - här finns både ett brett utbud av lite enklare backar samt skidskola för både barn och vuxna.  

Slopetrotter-Offpiste-Ski-1


3. Prisvärt

En annan vanligt förekommande myt om skidresor till Alperna är att det skulle vara väldigt mycket dyrare än att åka till fjällen. Detta behöver inte vara sant, det finns nämligen många möjligheter att komma undan billigt med en resa till Alperna. Man kan både på kika på var det är billigt att resa och när det är billigt att resa. Det behöver heller inte vara svårt att åka en större grupp och bo lite billigare, vi erbjuder ett stort utbud av stora lägenheter för er som reser i grupp. 

När man väl är på plats nere i Alperna är det många gånger billigare att äta och dricka än på svenska skidorter. Till exempel kostar en stor öl i österrikiska St. Anton ungefär 40 kr, medan man får betala cirka 95 kronor i Åre. Dessutom ligger liftkortspriserna i Alperna på ungefär samma nivå som i Sverige och därmed får man väldigt mycket mer pist per krona. 

4. Barnvänligt  

En sista förutfattad mening som många bär om Alperna är att det inte är särskilt barnvänligt. Vi menar det omvända - det finns många alp-orter som passar perfekt för en familjesemester. Italienska Livingo har en mysig by med aktiviteter för hela familjen och ett barnvänligt skidområde. Detsamma gäller Passo Tonale och österrikiska Wagrain. Och det bästa är att det fortfarande finns massor av bra skidåkning för er föräldrar!  

BARN


5. Mer än skidåkning 

Först och främst så är afterskin i Alperna i en klass för sig. Här kan du hitta allt från allsång och dans på borden till en skön öl i solen i backen. Dessutom finns det mängder med andra aktiviteter, restauranger och butiker. Flera skidorter i Alperna har både badhus, bowlinghall, biograf och inomhussportcenter.  

När du ändå är i utlandet kan du passa på att uppleva lite kultur. Många av de klassiska italienska alpbyarna har bevarat sin ursprungliga idylliska atmosfär med antika hus, smala gator och specialbutiker. Till exempel bjuder den äldre delen av Canazei på gamla stenhus och en vacker katolsk kyrka. Glöm för guds skull inte heller att njuta av de italienska delikatesserna!  

pasta-2938831_1280

Sammantaget har Alperna massor att bjuda på och är enligt oss helt klart värt den längre resvägen.
Hoppas att vi ses där i vinter! 

Kategorier: Italien, Alperne, Frankrig, Snö, Offpist, Familj, Österrike, Skidåkning