<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

6 anledningar varför det är bra att gå upp tidigt på din skidsemester

Upplagt av den 2021-feb-24 16:15:17

offpist-slopetrotter

Semestern är det perfekta tillfället att slappna av på och det är lätt att snooza sig igenom morgontimmarna. Men det finns faktiskt många bra fördelar med att gå upp tidigt när man är på skidsemester. Så nu ska jag berätta varför du ska ställa in väckarklockan när du är på skidsemester…

1/ Var den första som lämnar spår i snön

Var först upp i liften som tar dig upp till toppen. Då är du först på pisten. Helt ensam. Det är nog varje skidåkares dröm att få ha en pist helt för sig själv när den är som bäst, tidigt på morgonen. Då har du chansen att testa dina stora carvingsvängar samtidigt som du njuter av den friska morgonvinden.


2/ Se solen gå upp bakom bergen

Ett magiskt ögonblick då man påminns om att ingen soluppgång är en annan lik. Går du upp tidigt för att se hur natten blir till dag får du energi och inspiration till att fortsätta din dag i en god anda. Så, gör dig själv tjänsten att ta dig ur sängen för att uppleva hur solen sakta men säkert växer bakom de snötäckta bergen.


3/ Ha tillräckligt med tid att utforska området

Går du upp tidigt behöver du inte känna dig stressad över att inte hinna se allt. Går du upp när klockan ringer och tar dig ut i pisten om morgonen kan du i lugn och ro ta dig igenom skidområdet i ditt eget tempo. Du minskar risken för att känna stress och skador om du känner att du hinner se skidsystemet i din egen takt.


4/ Ta pauser utan att få dåligt samvete

Skidåkning kräver att du ska hålla din energinivå på topp som styrs av mat och dryck. Har du kommit upp tidigt och åkt skidor från när liften öppnar kan du sätta dig ner i en solstol med en varm choklad (med en droppe stroh rom) utan att få dåligt samvete. När det är dags för lunch så är du även före alla andra och behöver inte slåss i matkön.


5/ Överraska dina nära och kära med en god frukost

Semester handlar om att spendera kvalitétstid med varandra och visst är det härligt när någon du håller kär gör en kärleksfull gest? Så varför inte unna dina kära när du är på semester genom att gå upp tidigt och handla nybakat bröd och låta de andra vakna upp av doften från nybryggt kaffe. What goes around comes around!

6/ Det är bra för dig!

Tycker du om att snooza på morgonen? Semestern är det perfekta tillfället för att bryta vanor och det kommer att gynna dig du envist ställer klockan och bestämmer dig för att gå upp när första alarmet ringer. Det är hälsosamt att gå upp tidigt då många studier visar att man blir mer trött av att snooza länge. Så, bestäm dig för att ta dagen i dina egna händer.

Life is better on the Slopes...
/Slopetrotter Skitours 

Kategorier: Skidåkning