<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 saker du SKA veta om Passo Tonale

Upplagt av den 2021-feb-24 15:57:39

Det är ingen hemlighet att vi älskar skidresor till Italien. Därför har vi flera favoriter bland de italienska destinationerna Passo Tonale är en av dem!

Men, överväger du Passo Tonale så är det 5 saker du SKA veta:

1. Mycket för pengarna

Det kan vara riktigt dyrt att åka på skidsemester…
Men väljer du att åka till Passo Tonale får du mycket för pengarna!
Här kan du nämligen få ett bättre hotell till ett billigare pris jämfört med andra italienska destinationer. Du kan också gå på en shoppingtur i byn utan att det ska göra allt för ont i plånboken.
Men det bästa av allt är, att du kan få fantastisk mat och vin till bra priser!

Apropå, mycket för pengarna… Under lågsäsong finns det inte så mycket människor i skidområdet så kan du räkna med att få många pister för dig själv. Det vill säga, att du får garanterat också mycket skidåkning för pengarna!  

skiomraade-passo-tonale-1

 

2. Ett skidområde som är enkelt att få en överblick över

Detta är speciellt en bonus för nybörjaren och barnfamiljer, för det är omöjligt att åka vilse i Passo Tonale för oavsett vart du är i skidområdet så kan du ta dig ner till byn!

Har du dåligt lokalsinne och inte har lust att slösa pengar på onödiga taxiresor för att du åkte fel, så är Passo Tonale något för dig!

Om du reser med barn behöver du heller inte vara orolig om barnen försvinner i skidområdet. Du kan därför tryggt låta dem utforska skidområdet på egen hand och få utlopp sin extra energi. 

Passo Tonale by

 

3. En by med få turister

Passo Tonale är en liten by där det inte finns så många turister och du möts istället av en italiensk atmosfär som inte har påverkats så mycket av turismen.

Här infinner sig känslan av att “alla känner alla” vilket bidrar till att du kan känna dig trygg på din skidsemester.

Psst… att det inte finns så många turister betyder också att det inte finns så många liftköer!

I Passo Tonale ligger allt i närheten! Så, är du hungrig behöver du inte gå långt för att hitta en restaurang.

Passo Tonale passar dig som önskar att varva ner, slappna och vill äta och dricka gott! Är du vinentusiast så rekommenderar vi vinsmakningen på Hotel Delle Alpi. Här visar ägaren Stefano med glädje en rad olika viner och denna passion delar han med sig av varje onsdag!

Visste du att?
Grannbyn Ponte di Legno ligger endast 30 min med buss från Passo Tonale. Så, önskar du en större by så är det lätt att ta bussen till Ponte di Legno. 

Passo Tonale presena lift

 

4. Många barnbackar och fina blåa pister

Passo Tonales skidområde är upplagt till nybörjaren och den yngste skidåkaren. En av de primära orsakerna är det stora antal av barnbackar! Vilket är perfekt för den minste skidåkaren men också för nybörjaren som vill förbättra sin teknik.

I skidområdet finns det också 40 km blåa pister, som är perfekt när barnen eller nybörjaren känner sig lite säkrare på sin teknik och vill testa något annat än barnbackarna.

Men Passo Tonale passar också livsnjutaren som inte önskar en allt för utmanande skidsemester. För här kan du låta skidorna göra jobbet och ta dig ner för de fina blåa pisterna.

Passo Tonale glaciar


5. Offpist, glaciärskidåkning, fun park och 25 km svarta pister

Med andra ord: det finns också mer utmanande skidåkning!
Även fast Passo Tonale helt klart är bäst för de mindre övade så behöver du inte bli uttråkad om du är en mer erfaren skidåkare...

För här har du möjlighet till pudersnö och fantastisk glaciärskidåkning med skidåkning över 3.000 meter!
Eller är du mer till freestyle eller åker snowboard så kan du besöka Adamello Freestyle Arena där du kan öva dig på kickers, jump och rails.

Alltså, även fast Passo Tonale är känt som ett nybörjarvänligt område med många blå pister så finns det fortfarande 25 km svarta pister och 55 km röda pister!

Så, reser du med barn är Passo Tonale vår första rekommendation. Men vi rekommenderar också Passo Tonale till dig som reser med din partner, är nybörjare eller bara älskar allt vad Italien har att erbjuda!

Läs mer om Passo Tonale. 

Life is better on the Slopes…
Slopetrotter Skitours

Kategorier: Italien