5 billiga resmål i Alperna

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-jan-28 15:29:53

En skidresa kan absolut bli ett kostsamt projekt, men det finns flera sätt att gå tillväga för att komma undan betydligt billigare. Ett av de mest grundläggande och avgörande tipsen är att välja ett billigt resmål. 

Det finns flera skidorter i Alperna där prisläget är lägre och där du får mycket för pengarna. En billig skidresa är definitivt inte synonymt med mindre bra skidåkning - tricket är bara att hitta de mindre välkända områdena och att inte resa mitt under högsäsongen. Skidåkningen är precis lika härlig och det är inte lika mycket folk i pisten. 

I de populäraste skidorterna är priserna generellt sett högre på både liftkort, boende och mat. För en mer budgetvänlig skidresa gäller det alltså att hitta de mindre kända områdena. Här kan du både bo billigt, hyra skidorna billigare och så är inte maten speciellt dyr. 

I denna artikel har vi samlat våra fem billigaste resmål i Alperna.

Cervinia 161o

 

1. Livigno, Italien  

I Livigno finns solig och härlig skidåkning i långa breda boulevarder, festlig afterski och en by full av aktiviteter. Byn är tullfri, vilket gör underverk för prisläget. Här är det alltså billigt, både att gå på restaurang och äta fantastiskt god italiensk mat samt att shoppa eller pröva på andra aktiviteter. Om du behöver ny skidutrustning kan det vara smart att fynda det i här i Livigno.

Skidåkningen är riktigt bra och det finns något för alla nivåer. Dessutom är långa liftköer en sällan skådad syn. Livigno ligger högt, vilket ger bra snökvalitet hela säsongen och massvis av sol. 

Här kan du njuta av det goda livet på plånboksvänligt vis! 

SE SKIDRESOR TILL LIVIGNO

Livigno

 

2. Champoluc, Italien 

Trots sin charm, autenticitet och fantastiskt natursköna skidområde har Champoluc tack vare sin anonymitet lyckas hålla ner prisnivån. Skidorten är fortfarande relativt okänd och är därmed ett billigare alternativ. Här hittar du inte radvis av restauranger och barer utan snarare lantliga gamla hus och charmiga små personliga restauranger. 

Skidområdet är otroligt vackert och känt för sin fina offpist. Här finns massor av orörd terräng att utforska och det är dessutom gott om plats i pisterna. Det betyder att du i Champoluc får mycket puder och pist för pengarna. 

Passa på att resa hit medan det fortfarande är "oupptäckt"! 

SE SKIDRESOR TILL CHAMPOLUC

Champoluc freeride

 

3. Sestriere, Italien

Till skillnad från Champoluc är Sestriere inte en dold pärla, utan snarare en populär skidort. Tack vare det förhållandevis låga priset på liftkort är skidorten ändå ett budgetvänligt alternativ. Här får du många pistkilometer för pengarna - hela 400km faktiskt. 

Sestriere är en del av det stora skidområdet La via Lattea, med skidåkning för alla smaker och nivåer. Pisterna är välpreparerade och breda och snön är av god kvalitet genom hela säsongen, detta eftersom skidorten ligger på 2 035 meters höjd. 

I Sestriere får du extra mycket för pengarna, det ingår nämligen även en dags skidåkning på den franska sidan av skidområdet när du köper minst 6 dagars liftkort.

Alpbyn är full av liv och det finns massvis av restauranger och aktiviteter att utforska. 

SE SKIDRESOR TILL SESTRIERE

Sestriere

 

4. Bad Gastein, Österrike

Trots Bad Gasteins historia som exklusiv kurort är skidorten idag ett budgetvänligt alternativ. Här får du 760 härliga pistkilometer till ett överkomligt pris. 

Bad Gastein är definitivt inte en okänd skidort utan snarare än av Alpernas mest populära resmål - mycket tack vare den sköna blandningen av härlig skidåkning, pittoresk by och äkta afterski. 

Här får du alltså en klassisk skidby full av liv och skön skidåkning för alla slags åkare. Trots att Bad Gastein är en känd och populär skidby är det många gånger billigare att semestra här jämfört med andra skidorter i Tyrol. Dels sparar du pengar på liftkortet, och dels finns det ett brett utbud av billigare boenden.

SE SKIDRESOR TILL BAD GASTEIN

Bad Gastein

5. Schladming, Österrike

I Schladming är det de låga restaurangpriserna som gör byn till ett billigare resmål. Här kan du äta gott utan att det kostar särskilt mycket. 

Den klassiska skidorten bjuder på massor av charm och trivsel och ett modernt och effektivt liftsystem med pister för alla slags åkare. När skiddagen är över finns det ett brett utbud av aktiviteter och afterski i alla prisklasser. 

SE SKIDRESOR TILL SCHLADMING

schladming

Hoppas att någon av dessa skidorter faller dig i smaken och att vi ses i de härliga Alperna! Du kan läsa mer om var det är billigast att resa på skidsemester genom att klicka på knappen nedan. 

VAR ÄR DET BILLIGAST?

 

Kategorier: Good-to-know, Skidåkning, Tips&Tricks