<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 anledningar att resa till Alpe d'Huez

Upplagt av Hubspot System den 2021-feb-24 16:12:26

I Alpe d’Huez väntar fantastisk skidåkning, god mat, strålande sol och mängder av aktiviteter utanför pisten. Läs vidare för att ta reda på varför din nästa skidresa borde gå till Alpe d’Huez och ta del av de bästa tipsen från oss guider! 

ALPE D'HUEZ - slopetrotter

Sarenne 

Alpe d’Huez kan skryta med att ha en av Europas längsta pister, på hela 16 kilometer! Inte nog med att den är otroligt lång, så är åkturen som helhet inget mindre än fantastiskt! Hela upplevelsen startar med att kliva ur liften på 3 300 meters höjd och kika ut över merparten av de franska alperna. En solig dag kan du se så långt som 100 kilometer bort.  

När du njutit av utsikten är det dags att ta första svängen ned för pisten, och här finns det verkligen plats för alla skidåkare. Pisten är visserligen svart, men det är bred hela vägen ned, och därför finns det plats för såväl skarpa små svängar som de stora mjuka carving-böjarna. Därför kan de allra flesta njuta av Sarenne 

När du tagit dig ner för de första 12 kilometrarna når du botten av Sarenne-dalen och får 4 kilometer av ren mysåkning. Här kan du glida fram och njuta av den otroligt vackra naturen och få skakat mjölksyran ur benen. I dalen hör du det porlande ljudet från den rinnande ån och fåglarnas kvittrande från träden samtidigt som du blickar ut över de snöbeklädda bergstopparna. Sarenne är helt enkelt en oförglömlig tur och anledning nummer 1 till att komma till Alpe d’Huez 

SARENNE

Den goda maten 

Anledning nummer 2 till att resa till Alpe d’huez är maten! Vare sig om du gillar pasta, pizza, sniglar eller något helt annat så är Alpe d’Huez stället för dig. Oavsett var du stannar till för lunch kan du vara säker på att maten är av hög kvalitet, för är det något fransmännen är stolta över så är det deras gastronomiska färdigheter. De gör en stor sak av att se till att var enda tallrik som skickas ut från köket har fått den uppmärksamhet och kärlek som krävs för att de själva ska vara nöjda. Bon appetit 

Det eviga solskenet 

I Alpe d’Huez kan vi skryta med att ha hela 300 soldagar om året, vilket således har givit byn smeknamnet “Ile d’soleil”. Gillar du Aperol i solen, bra sikt på pisten, afterski på solterrassen eller bara är som en solros som inte kan få nog, så är Alpe d’Huez något för dig.  

BARN - alpe d'Huez - slopetrotter

Ett paradis för barn 

Alpe d’Huez är otroligt barnvänligt. Här finns en väl utvecklat system av gröna och blå pister, som gör det enkelt att ta sig runt i stora delar av området, vilket är perfekt för barn. Det finns också en speciell barnpist, Marcel’s farm, med både hopp, tunnlar, kor och klockor som ska slås på, så att alla på berget kan höra att man varit förbi.  

Sitter du och funderar på att boka en skidresa för hela familjen, kan vi verkligen rekommendera Alpe d’Huez. Inte nog med den barnvänliga skidåkningen, här finns också skandinavisk skidskola.  

En by med många möjligheter 

Efter att ha varit ute och njutit av de stora breda pisterna har Alpe dHuez något för varje smak. Vad sägs om spa, bio, minigolf-turneringar, öl, kulinariska upplevelser i världsklass eller promenader med sagolik utsikt? I Alpe d’Huez finns det mesta!  

Biografen visar engelska Blockbusters, restaurangerna serverar det franska köket på ett silverfat och barernas ölfat tar aldrig slut. Gillar du skidresor med ännu mer än fantastisk skidåkning, är Alpe d’Huez något för dig. Bara fantasin sätter gränser! 

Alpe d' Huez - sol - slopetrotter

Det var våra 5 främsta anledningar till att resa till Alpe d’Huez på skidsemester. Ses vi här nere i vinter? 

Snöiga hälsningar från säsongsguiderna i Alpe d'Huez säsongen 19-20.

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrike