<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

4 tips för en budgetvänlig skidresa

Upplagt av den 2021-feb-24 15:58:07

En skidresa till Alperna kan bli en kostsam affär. Men det behöver absolut inte kosta en förmögenhet. Det finns många parametrar som påverkar resans kostnad och som man kan tänka över för att komma undan så billigt som möjligt.  

Här delar vi med oss av våra bästa tips för att spara flera tusentals kronor på skidsemestern.  

24

 

1. Res under lågsäsongen 

Som du kanske redan vet så varierar priserna från vecka till vecka. Det är precis som med chartersemestrarna på sommaren, och priserna är såklart högst då alla andra också vill åka på semester.  

Det är helt enkelt en fråga om utbud och efterfrågan. Liftkort, hotell och lägenheter kostar mycket mer när det är högsäsong. Detta är en viktig parameter, och om du kan undgå att resa under skolloven och högtiderna kan du faktiskt spara flera tusentals kronor - på precis samma resa.  

Undgå alltså att resa vecka 7, 8 och 9 samt under jul, nyår och påsk. Istället är det en bra idé att resa vecka 2, 3, 4 och 5 för att komma billigare undan.  

Det finns faktiskt fler fördelar med att resa dessa veckor. Det är färre människor i pister och i byn vilket ger mindre kö och mer plats, win-win! 

Läs mer på vår hemsida och kika in erbjudandena under lågsäsongsveckorna.

st.anton_8

 

2. Var flexibel

Det är generellt sett billigare att resa om du är flexibel jämfört med om du är låst till en specifik vecka. Det kan också löna sig att vara flexibel i den bemärkelse att kunna boka en resa med väldigt kort varsel. Den som kan slå till när andra avbokar kan spara mycket pengar på sista minuten erbjudanden.  

Håll koll på vår hemsida eller gå med i vår fyndklubb för att få våra billigaste resor direkt till din inkorg.  


14

 

3. Jämför skidresor och se vad som inkluderas

När du har hittat ett bra erbjudande på en skidresa, så kom ihåg att läsa igenom det grundligt innan du beställer för att vara säker på vad du betalar för. Kontrollera till exempel om priset inkluderar liftkort, avgifter, skatter och transfer från flygplatsen.  

Vissa skidresebyråer lägger nämligen till extra kostnader för detta i efterhand och låter dig betala skatterna själv när du ankommer till skidorter. Detta kan alltså bli en tråkig överraskning när ni ankommer till ert resmål.  

Något annat som också kan vara bra att se över är om erbjudandet inkluderar halvpension. I många fall är det den billigaste lösningen, eftersom ni inte behöver tänka på varken frukost eller middag i loppet av dagen.  

Ofta innebär halvpension en frukostbuffé och 3- eller 4-rätters middag på kvällen. Det är alltså begränsat hur mycket pengar du själv behöver spendera på mat utöver detta.  

Freeride Livigno_Copyright Samuel Confortola (16)

 

4. Välj en prisvärd skidort

Vissa skidorter är helt enkelt mer exklusiva än andra. Det kan skilja mycket vad gäller boende, liftkort och den typen av kostnader, men kanske ännu mer när det kommer till det du köper på plats.  

På en skidsemester till de norska fjällen kan du antagligen räkna med att behöva betala flera hundra kronor bara för en pizza och en öl.  

Detsamma gäller några av de största franska och österrikiska skidorterna, där får du verkligen se till att njuta av din något dyra öl.  

Generellt sett får du mycket för pengarna i de italienska alporterna. Ett hett tips är Livigno, som faktiskt ligger i ett tullfritt område och därmed är mycket prisvärt.  

Så om du reser med en stram budget är det inte någon dum idé att rikta blicken mot Italien. Här hittar du fantastiska resmål med massor av skidåkning för pengarna.  

Se alla våra rekommendationer på prisvärda resmål på vår hemsida. 


Freeride Livigno_Copyright Samuel Confortola (26)-1

 

Det blir allra billigast för dig när du är flexibel med din avresa, när du jämför och hittar ett erbjudande som inkluderar så mycket som möjligt, i en prisvärd skidort där det inte är dyrt att leva.  

Om du har några frågor eller funderingar kan du alltid ringa till oss på telefonnummer 040 664 70 80. Vi hjälper dig gärna med att hitta den perfekta skidresan, som matchar alla dina önskemål, behov och din budget.  

Kategorier: Good-to-know, Tips og tricks, Skidåkning