<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

10 saker endast den nya skidåkaren förstår

Upplagt av den 2021-feb-24 16:01:41

Vi har allihop varit där. Vi skulle få på skidor och pjäxor för första gången. Några av oss lärde oss det när vi var små, för andra kom det senare. 

Om du först har lärt dig att åka skidor senare i livet, finns det antagligen en hel del saker du kan nicka igenkännande till härunder. Här kommer nämligen 10 saker som endast den nya skidåkaren förstår. 

10 saker endast den nya skidåkaren förstår

1. Ömma lår, vader och ... ja det mesta!

Plogen är kanske ett effektivt sätt att bromsa på, men dagen efter kan du känna det i stort sett hela din kropp. Speciellt efter några vurpor senare.

2. Varm choklad-paus! 

De andra verkar helt ostoppbara, med du behöver verkligen ladda batterierna och få bort mjöksyran ur benen. Är det verkligen bara du som tycker att en kopp varm choklad och en bulle borde vara obligatoriskt varje timme?

3. Pauuuuus! Kan jag få hämta andan, gänget? 

Precis när du har hunnit ned till där de andra står och väntar, säger dina vänner - "Då var vi samlade, låt oss åka vidare". Det blir ett klart nej från din sida!

4. Pjäxor 

Allvarligt talat, vem har uppfunnit dem? Det är ju ett tortyrredskap. Går folk verkligen runt i dem frivilligt? Och till och med efter skidåkningen är över?

5. De förbannade skidstumporna! 

Oavsett hur mycket du drar i dem, vill de inte hamna rätt och bara skaver och skaver.

6. Balansgång i liftkön? 

Hur kan alla andra bara stå helt still i liftkön? Du glider runt, försöker febrilt hålla balansen och undgå att åka rätt in i någon. När din lilla kö-uppvisning äntligen är över, är det dags för nästa projekt. Nämligen att inte ramla på väg in i eller ut ur liften...

7. “Jag trodde vi hade semester 

Skidorna är ju löjligt stora, tunga, jobbiga och ohanterliga att bära runt på. För att inte nämna pjäxor, stavar, hjälm och skidglasögon. När får jag koppla av? Var är min solstol på Mallorca?

8. Snowboardboots

“Hmm, jag kanske borde byta till snowboard?" De där bootsen ser riktigt sköna ut att gå runt i. Tro sjutton om inte snowboard är enklare att åka med...

9. Aj min bak 

“Förbannade *!?#”/ snowboard!!”  

10 . “Jag trodde vi hade semester 2 

Ursäkta, vilken tid sa du att vi skulle gå upp imorgon? Klockan 7? Jaha, ja men det ska vi väl då.. Givetvis ska vi vara de allra första vid den oöppnade liften. 

Är det några situationer vi har glömt? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Vilka situationer känner du eller din nya skidåkarvän till?

Appropå skidvänner, om vill du samla ett gäng som kan skratta åt sig själva, är är en gruppskidresa perfekt! Och vill du ha det lite extra härligt, testa ski-in/ski-out!

Kategorier: nybörjare, Tips og tricks